Bohemian Rhapsody filmi nasıl? Bohemian Rhapsody filmi yorumları

Bohemian Rhapsody filmi nasıl? Bohemian Rhapsody filmi yorumları
Queen grubunun efsanevi sanatçısı Freddie Mercury'nin hayatını konu aldığı Bohemian Rhapsody filminin galası İstanbul'da da yapıldı. Peki,Bohemian Rhapsody filmi yorumları nasıl? İyi mi kötü mü? İşte detaylar...

Bohemian Rhapsody filmi nasıl? Bohemian Rhapsody filmi yorumları

Dünyanın en efsanevi sanatçılarından biri olan Queen'in ikonik solisti Freddi Mercury'nin hayatını anlatan Bohemian Rhapsody'nin Türkiye'deki ilk gösterimi, 31 Ekim Çarşamba akşamı yapıldı. Peki, Bohemian Rhapsody nasıl, film yorumları hakkında detaylı bilgiler haberimizde... Gösterime birçok ünlü Türk sanatçı Aleyna Tilki, Hazal Kaya, Murat Evgin, Boran Kuzum, Hayal Köseoğlu, Şebnem Bozoklu, Alper Saldıran, Meriç Aral gibi isimler katıldı. Başrollünü Rami Malek'in aldığı filmde, Queen'in simgeleşmiş şarkıları ve devrimci sesiyle grubun meteorik yükselişine, Freddie Mercury'nin yaşamını tehdit eden hastalığına rağmen rock müzik tarihinin en büyük performanslarından biri olan 1985 tarihli Live Aid konserinin öncesindeki önemli birleşme sürecine yayılıyor.

BOHEMİAN RHAPSODY FİLMİ NASIL

Prodüktörlüğünü Graham King, Robert De Niro, Jim Beach'in üstlendiği hikayesi Peter Morgan ve Anthony McCarten tarafından yazılan filmde Queen kurucuları gitarist Brian May ve davulcu Roger Taylor da senaryoya katkı verdi. Graham King, “Film onların hayat hikayelerini anlatıyor ve kimse bunu onlardan daha iyi bilmez. Pek çok kitap, dergi ve makale okuyabilir, çok sayıda video ve röportajı izleyebilirsiniz, ancak bu insanlarla oturduğunuzda, bugün bulamadığınız Freddie hakkındaki gerçekleri anlatabilirsiniz. Bu benim için çok önemliydi. Her şey doğru olana kadar filmi yapmamamız gerektiğini hissettik ; hikaye, oyuncularher şey yerine oturmak zorundaydı. Benim için en alt nokta, herkesin hikaye anlatımından ve dünya çapında gösterilecek olan hayat hikayeleri hakkında bir filmden gurur duymasıydı” dedi. Filmde Freddie Mercury’yi Emmy Ödüllü Rami Malek başarılı bir şekilde canlandırıyor. Yönetmen ise Bryan Singer.

BOHEMİAN RHAPSODY FİLMİ FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

aa-011.jpg

BOHEMİAN RHAPSODY FİLMİ YORUMLARI

Bohemian Rhapsdy... Freddie Mercury'nin yüreğidir bu şarkı, bir insan yüreğini insanlara bu kadar açarsa elbette herkesi etkiler. Hem müzikal anlamda yaptığı yenilik açısından hemde sözlerindeki o derinlik o ton değişimi o ruh değişimi açısından etkiler insanı. Bu şarkıyı analiz etmek anlamak benim harcım değildir belki Bryan Singer'ın bile harcı değildir çünkü herkeste hissettirdikleri farklıdır bu şarkının çünkü herkesin hayat yolculuğu farklıdır. Şarkı o kadar ince ayrıntılarla süslüdür ki dinlerken bile insan hisseder, zaten film gibi bir şarkıdır Bohemian Rhapsody... Gelelim filme Film duyrulalı epey bir süre geçmiş olmasına rağmen ne internette ne de burada herhangi bir bilgi akışı veya yorum göremiyorum. Sadece sitede de görebileceğimiz üzere Rami Malek'in(Mr. Robot) Freddie'yi canlandıracağını biliyoruz. Filmin biyografik dram türünde olup Queen grubunun hikayesinden çok Freddienin hikayesine odaklanıp nasıl bir karakter olduğunu realist yaklaşımlarla aktarılacağını düşünüyorum. Filmin yönetmeni Bryan Singer'a gelecek olursak dünya üzerindeki en büyük Freddie hayranlarından biri olduğunu biliyorum umarım Olağan Şüpheliler de olduğu gibi güzel bir iş çıkarır. Nasıl Bohemian Rhapsody şarkısını incelerken müthiş bir zekanın ürünü olduğunu görebiliyorsak film içinde aynı şeyi görmek istiyorum. Freddie Mercury hakkındada konuşmak istiyorum Freddie Mercury bu dünyaya ayak basmış en iyi vokalisttir en iyi söz yazarıdır müziğin ilgilendiği kısmında ne yapmışsa en iyisi o dur. Tek üzüldüğüm nokta film eğer başarılı olursa Freddie Mercury ve Bohem rapsodisinin milenyum jenerasyonuna popüler kültür malzemesi haline gelecek olmasıdır. Sabırsızlıkla bekliyoruz... "bohemian rhapsody, içerisinde hayalci bir his barındıran şarkılardan biri. bence insanlar bu şarkıyı dinlemeli, üzerinde düşünmeli ve şarkının onlara ne gibi mesajlar verdiği hakkında kendi çıkarımlarını yapmalılar... bohemian rhapsody, öyle birden ortaya çıkmış bir şarkı değil." - freddie mercury

Bohemian Rhapsdy...
Freddie Mercury'nin yüreğidir bu şarkı, bir insan yüreğini insanlara bu kadar açarsa elbette herkesi etkiler. Hem müzikal anlamda yaptığı yenilik açısından hemde sözlerindeki o derinlik o ton değişimi o ruh değişimi açısından etkiler insanı. Bu şarkıyı analiz etmek anlamak benim harcım değildir belki Bryan Singer'ın bile harcı değildir çünkü herkeste hissettirdikleri farklıdır bu şarkının çünkü herkesin hayat yolculuğu farklıdır. Şarkı o kadar ince ayrıntılarla süslüdür ki dinlerken bile insan hisseder, zaten film gibi bir şarkıdır Bohemian Rhapsody...

Gelelim filme
Film duyrulalı epey bir süre geçmiş olmasına rağmen ne internette ne de burada herhangi bir bilgi akışı veya yorum göremiyorum.
Sadece sitede de görebileceğimiz üzere Rami Malek'in(Mr. Robot) Freddie'yi canlandıracağını biliyoruz. Filmin biyografik dram türünde olup Queen grubunun hikayesinden çok Freddienin hikayesine odaklanıp nasıl bir karakter olduğunu realist yaklaşımlarla aktarılacağını düşünüyorum. 
Filmin yönetmeni Bryan Singer'a gelecek olursak dünya üzerindeki en büyük Freddie hayranlarından biri olduğunu biliyorum umarım Olağan Şüpheliler de olduğu gibi güzel bir iş çıkarır. Nasıl Bohemian Rhapsody şarkısını incelerken müthiş bir zekanın ürünü olduğunu görebiliyorsak film içinde aynı şeyi görmek istiyorum.
Freddie Mercury hakkındada konuşmak istiyorum

* Film efsane! Etkisinden uzun süre çıkamadım...

BOHEMİAN RHAPSODY FİLMİ KONUSU

Prodüktörlüğünü Graham King, Robert De Niro, Jim Beach'in üstlendiği, hikayesi Peter Morgan ve Anthony McCarten tarafından yazılan filmde Queen kurucuları gitarist Brian May ve davulcu Roger Taylor tüm yaratım sürecinde takımın bir parçası olarak yer aldı ve filmin tarihe sadık kalması sağlandı. Graham King, "film onların hayat hikayelerini anlatıyor ve kimse bunu onlardan daha iyi bilmez" diyor. "Pek çok kitap, dergi ve makale okuyabilir, çok sayıda video ve röportajı izleyebilirsiniz, ancak bu insanlarla oturduğunuzda, bugün bulamadığınız Freddie hakkındaki gerçekleri anlatabilirsiniz. Bu benim için çok önemliydi. Her şey doğru olana kadar filmi yapmamamız gerektiğini hissettik ; hikaye, oyuncular her şey yerine oturmak zorundaydı. Benim için en alt nokta, herkesin hikaye anlatımından ve dünya çapında gösterilecek olan hayat hikayeleri hakkında bir filmden gurur duymasıydı. "

X-Men serileri, Superman Geri Dönüyor filmleri ile de tanınan Bryan Singer'ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu Bohemian Rhapsody'de Freddie Mercury'i Rami Malek, Brian May'I Gwilym Lee, Roger Taylor'ı Ben Hardy, John Deacon'ı Joseph Mazzello canlandırıyor. Film, Queen'in ikonik canlı performansı Live Aid'e geniş yer veriyor. Live Aid, 1980'lerin en önemli kültürel etkinliklerinden biriydi ve 13 Eylül 1985'te Londra'daki Wembley Stadyumu ve Philadelphia'daki John F Kennedy Stadyumu olmak üzere iki aşamalı bir konser serisi ile dünyanın en büyük süper starlarını bir araya getirdi. Geldof ve Midge Ure tarafından organize edilmiş, Etiyopya'daki kıtlıktan etkilenenler için fon toplamak amacıyla, tüm dünyadaki en büyük uydu bağlantılarından ve TV yayınlarından biri olarak dünya çapında 150 ülkede toplam 1,9 milyar kişi tarafından izlendi.