Borçka Belediyesi'nin Nobel paylaşımı ortalığı karıştırdı

Borçka Belediyesi'nin Nobel paylaşımı ortalığı karıştırdı
Artvin Borçka Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Abdulrazak Gurnah'ı kutlamak isterken yanlışlıkla Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı. Sonrasında atılan düzeltme paylaşımında ise Tarık Mengüç'e ait görsel paylaşıldı.

7 Ekim 2021 tarihinde açıklanan Nobel Edebiyat Ödülü''nün kazananını kutlamakisteyen Artvin Borçka Belediyesi resmi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Belediye kısa süredi sosyal medyanın gündemine yerleşti. Abdulrazak Gurnah''ın görseli yerine ünlü edebiyatçı Morgan Freeman’ı kullanan belediyenin sosyal medya hesabı Twitter’da en çok konuşulanlar listesine yerleşti. Hatalı paylaşım sosyal medyada viral olurken, hesap yöneticileri özür metni için daha eğlenceli bir yöntem kullandı.

Belediyenin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "2021 Nobel Edebiyat Ödülü''nü Zanzibar kökenli romancı Abdulrazak Gurnah kazandı. Kendisini kutluyor, yeni romanlarını sabırsızlıkla bekliyoruz." denildi.

“HARF HATASI YAPMIŞIZ”

Borçka Belediyesi, Twitter kullanıcılarının uyarısı üzerine yeni bir paylaşım yaptı. Bu kez yaptıkları paylaşımda da "Gogel araştırmasında harf hatası yüzünden yanlış foto yüklemişiz. 2021 Nobel Edebiyat Ödülü''nü kazanan romancı Abdulrazak Gurnah''ı kutluyoruz." ifadesini kullanan hesap yöneticileri, bu paylaşımda da Tarık Mengüç''ün fotoğrafını kullanmaları dikkatli gözlerden kaçmadı.

İlgili Haberler