Motorine indirimcik geldi

Motorine indirimcik geldi
Dünyada petrol fiyatları 100 doların altına kadar geriledi. Petrol fiyatlarının düşmesiyle motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,04 TL fiyat indirimi geldi. İstanbul'da motorin 20.21 seviyelerinden satılıyor.

Fiyatı hala ateş pahası. Araç sahipleri sinir küpü

Petrolün varil fiyatı Rusya Ukrayna savaşının patlak vermesiyle rekor bir yükseliş gösterdi ve 130 doların üzerine çıkmıştı. Çin''in en büyük şehri Şanghay''da artan vakalar nedeniyle 28 Mart''ta başlayan ve halen devam eden kademeli kapanma da talep daralması endişelerini tetikleyerek fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

Bununla paralel olarak petrolün varil fiyatı 100 doların altına düştü. Dünya ülkeleri de bununla paralelel olarak motorin ve benzine büyük nidirimler uyguladı. Türkiye''de ise motorine 1.04 TL indirimcik uygulanırken, benzine ise indirim yapılmadı. 

TÜİK''in açıkladığı mart ayı enflasyon verilerine göre martta en fazla fiyat artışı yaşanan ürün yüzde 32.67 ile motorin oldu. Motorini yüzde 24.41 ile benzin takip etti. Rusya''nın önemli motorin üreticilerinden birisi olması sebebiyle motorindeki fiyat artışı Avrupa''da olduğu gibi Türkiye''de de benzinden fazla yükseldi. 

Bu sebeple motorin ve benzin arasındaki makas açıldı. Motorinin litresi 21.23 liraya satılırken benzinin litresi 19 lira oldu. Motorin fiyatı yılın ilk 3 ayında, martın son haftasındaki 23.59 liralık zirvesinden gerilemesine rağmen yüzde 66 yükseldi.

Bugünden geçerli olmak üzere motorine 1,04 TL indirim geldi. 

Türkiye Petrolleri güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul''da motorin litre fiyatı 20.21 TL civarına düştü.

Benzinin litresi ise ortalama 19 TL''den satılıyor.

İlgili Haberler