BTP'li Selim Kotil'den büyük iddia! Halk geçim derdi boğuşurken hepsi sessiz sedasız yabancılara devredildi

BTP'li Selim Kotil'den büyük iddia! Halk geçim derdi boğuşurken hepsi sessiz sedasız yabancılara devredildi
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Kotil, “Milli Ekonomi Modeli” için toplantı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e tepki gösterdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Milli Ekonomi Modeli” için İstanbul’da toplantı düzenledi.

Toplantıya akademisyenler, iş insanları ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç katıldı.

MHP’nin ekonomi komisyonunun düzenlediği toplantıya Bağımsız Türkiye Partisi’nin tepkileri sürüyor. Partinin genel başkan yardımcılarından Selim Kotil, Yönter’e Twitter hesabından tepki gösterdi.

“Sayın Ulvi Yönter, Milli Ekonomi Modeli Kongreleri düzenliyormuş. Muhterem Prof Haydar Baş Hocamın MEM kitabını hiç incelemediğini ifade etmiş” diyen Kotil, “Güldürmesinler bizi, tüm dünya biliyor, siz de öz evlatlarınızı bildiğiniz gibi orada neler yazıldığını biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kotil paylaşımlarının devamında Yönter’e şu soruları yöneltti:

“Hazırlamış olduğunuz modelinizde bunları nasıl izah ediyorsunuz Sonuçta iktidar ortağısınız

1) Ülkenin tüm madenleri, kaynakları 100 bine yakın maden ruhsatı ile yabancılara devredildi, devlet payı % 2''ye kadar indirildi, Diyarbakır''da Yahudi firmaları oluk oluk petrol çıkarıyor,ama halk aç geziyor bunun neresi milli ekonomi?

2) Cumhuriyet ile eşdeğer KİT''leri haraç mezat sattınız, şimdi gübre, yem, kağıt bulamıyoruz dışa bağımlı olduk, gıda fiyatları uçtu gitti, bu mu milli ekonomi?

3)Yunanistan''ın borçlanma faizinin tam 18 katı faizle borçlanıyoruz, ekonominin merkezine faizi oturttunuz bunun neresi milli ekonomi modeli?

Gelin sizinle şöyle yapalım, istediğiniz platformda istediğiniz ekonomi üstatlarınızla bir araya gelelim, ne isterseniz onu konuşalım, sonuçta her şey vatan için değil mi? Saygılar”







İlgili Haberler