Bu gece kanlı ayın son gecesi. Her şey 23.30'da olacak

Bu gece kanlı ayın son gecesi. Her şey 23.30'da olacak
Kanlı Ay Tutulması konusunda araştırmalar devam ediyor. İki yıllık bir aranın ardından yeniden yaşanacak olan ilk Ay tutulması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 

Doğa tutkunları ve astroloji severler tarafından yakından takip edilecek olan Kanlı Ay Tutulmasının dünyada nereler tarafından izleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Dünya gökyüzünde "Süper Ay" ile tam Ay tutulmasına aynı anda tanık olacak. Süper Çiçek Kanlı Ay olarak adlandırılan bu olay gökyüzünde izlenebilecek. Peki Kanlı Ay Tutulması Türkiye''den izlenebilecek mi? İşte Süper Çiçek Kanlı Ay tutulmasına ilişkin bilmeniz gerekenler....

KANLI AY TUTULMASI NEDİR? 

Ay Dünya''nın gölgesine girerken ilk etapta karanlık görünüyor. Tam olarak gölgeye girdiğinde ise kırmızı ve turuncu arasında bir renge bürünüyor.

Ayın bu renge bürünmesinin sebebiyse gökyüzünün mavi görünmesiyle aynı. Atmosfere giren güneş ışınları renklerine ayrılarak farklı oranda yansımaya maruz kalıyor. En kırılgan renk mavi gündüzleri gökyüzüne rengini verirken, en az kırılgan renk kırmızıysa atmosferi geçip aya tutulma sırasında bu rengi veriyor.

Cambridge Üniversitesi Astronomi Profesörü Andrew Fabian durumu "Kanlı Ay deniyor çünkü güneşten gelen ışınlar Ay''a giderken Dünya''nın atmosferinden geçiyor ve atmosfer bu ışınları kırmızıya çeviriyor. Gün batımı sırasında gökyüzünün kızıla dönmesiyle aynı sebepten." şeklinde açıkladı.

NASA''dan Gezegensel Jeolist Noah Petro ise ''Kanlı Ay'' için "Ay yüzeyine gün doğumlarını ve gün batımlarını yansıtmak gibi" ifadelerini kullandı.

NASA bilim adamlarına göre tutulma sırasında Ay üzerinden Dünya''yı gözlemleyen bir kişi, bu nedenle dünyayı kaplayan turuncu-kırmızı bir renk hüzmesi görüyor.