“Bu işte bir tuhaflık var!

“Bu işte bir tuhaflık var!
TÜK'in açıkladığı enflasyon rakamlarına tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, "TÜİK, millete bir iyilik yapsın fiyatları nerelerden topluyorsa, milletimize bunların açık adreslerini versin" dedi.

TÜİK’in açıkladığı son rakamlara göre enflasyon ağustos ayında yıllık bazda yüzde 15,01 olurken, 12 aylık ortalamadaki artış yüzde 19’un üzerine çıktı. Ekonomi çevreleri, TÜFE’de aylık bazda gerçekleşen yüzde 0,86’lık artışın, İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı verilerle karşılaştırılınca ‘oldukça tuhaf’ olduğunu belirtiyor.

UYGUN FİYATLARDAN MİLLETİMİZ DE MAHRUM KALMASIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, son açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili yaptığı açıklamada TÜİK’e tepki gösterdi. Milletin enflasyonuyla iktidarın enflasyonu arasında makasın giderek açıldığını belirtti. Öztrak, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“O kadar kamu zammından sonra Ağustos’ta tüketici enflasyonu % 0,86 oldu. TÜİK, millete bir iyilik yapsın fiyatları nerelerden topluyorsa, milletimize bunların açık adreslerini versin. TÜİK’in bulduğu bu “ucuz” ve “uygun” fiyatlardan milletimiz de mahrum kalmasın.

Milletin enflasyonuyla, iktidarın enflasyonu arasındaki makas giderek açılırken rakamlara da itimat kalmıyor. Kurumların en önemli sermayesi güvendir. Damadı ekonominin başına, damadın arkadaşını da ekonominin rakamlarının başına getirirseniz elbette millete güven veremezsiniz.”

faik1.pngfaik2.png

“TÜFE'NİN %0,86 ARTMASI OLDUKÇA TUHAF”

Ekonomist Mahfi Eğilmez ise enflasyon rakamlarının ‘oldukça tuhaf’ olduğunu söyledi. Eğilmez, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Ağustos ayında enflasyon TÜFE'de %0,86 arttı, Yİ-ÜFE'de %0,59 azaldı. Böylece 12 aylık TÜFE %15,01'e Yİ-ÜFE de %13,45'e gerilemiş oldu. İstanbul'da İTO Ücretliler Geçinme Endeksinin (perakende fiyatlar) %2,53 arttığı Ağustos ayında TÜFE'nin %0,86 artması oldukça tuhaf.”

mahfi-003.png