Bu kan grubu koronaya resmen kafa tutuyor. Son araştırma ile de kesinleşti

Bu kan grubu koronaya resmen kafa tutuyor. Son araştırma ile de kesinleşti
Danimarka ve Kanada’da gerçekleştirilen araştırmalarda, 0 kan grubundaki kişilerin korona virüse daha az yakalandığı ve hastalığı daha hafif geçirdiği ortaya çıkmıştı. Konu ile ilgili Amerika’da yapılan bir başka çalışmada da 0 kan grubundakilerin korona virüse yakalanma ihtimallerinin daha az olduğu bildirildi.

Bilim dünyası, uzun zamandan bu yana korona virüs ile kan gruplarının ilişkisini inceliyor. Son olarak Kanada ve Danimarka’da gerçekleştirilen araştırmada 0 kan grubunda olanların koronaya yakalanma ihtimalinin daha düşük olduğu ortaya konulmuştu. Çarşamba günü Blood Advances bülteninde yayımlanan iki çalışma ile daha 0 kan grubundaki vatandaşların koronaya yakalanma ve hastalığı ağır geçirme ihtimalinin daha düşük olduğu ortaya konuldu.

KORUMA SAĞLAYABİLİR

Araştırmacılar, 0 kan grubunun korona virüse karşı koruma sağlama ihtimali üzerinde dururken, Danimarka sağlık kayıt defterinde COVID-19 testi olmuş 473.000’den fazla kişinin verisi alınarak gerçekleştirilen incelemede bu ihtimalin daha da güç kazandığını belirtti.

Çalışmada kan grubu A, B ve AB olan kişilerin koronaya yakalanma ihtimalinin daha yüksek olduğu bildirildi.

DİĞER GRUPLAR BİRBİRİNE YAKIN

Araştırmacılar A, B ve AB grupları arasındaki enfeksiyon oranında önemli bir farklılık bulamadı. Kan grubu dağılımları etnik alt gruplar arasında değiştiğinden, araştırmacılar etnisite farklılıklarını da telafi etmiş ve 0 kan grubu olan insanların daha düşük enfeksiyon geçirdiğini buldular.

(Popular Science'den faydalanılmıştır. Amerikan Kanbilim Derneği. Ç: O.

 

İlgili Haberler