İYİ Partili Feridun Bahşi: 'Bu göçler üniter yapıya saldırıdır'

İYİ Partili Feridun Bahşi: 'Bu göçler üniter yapıya saldırıdır'
İYİ Partili Bahşi, yaşanan göçlerin bir ABD projesi olduğuna belirterek, "Hedef Türkiye'nin demografik yapısını değiştirmek ve üniter yapısını ortadan kaldırmak. 'Bu projeye alet olan herkes Türk düşmanıdır'" dedi.

Halil Yatar-YENİÇAĞ

Afganistan''dan Türkiye''ye göçler sürerken İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Afganistan''dan başlayan göç dalgasının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşme sonrası başladığına dikkat çeken Bahşi, "Türkiye''nin demografik yapısını değiştirmek ve üniter yapısını ortadan kaldırmak için Amerika böyle bir proje yapılıyor. Bu kabul edilebilir değil. Erdoğan''ın Joe Biden ile görüşmesinin ardından Afganlılar gelmeye başladı. O görüşmede ne konuşuldu, tehdit mi edildi yoksa bir anlaşma mı sağlandı ne yazık ki bilmiyoruz. Fakat bu projeye alet olan herkes Türkiye Cumhuriyeti ve Türk''e düşmanlık yapıyor" dedi.

Afganların elini kolunu sallayarak Türkiye''ye gelmesinin akıl işi olmadığını belirten Bahşi, "Devlet ciddiyeti ile bağdaşmayan bir durum. Bu 2000''li yılların başında AKP iktidara geldiğinde İsraillilere Suriye sınırındaki mayınları temizletmesi ile başladı. Mayınlı saha temizlendikten sonra Suriye''den vizesiz gelişlere açık hale geldi. Amerika, Suriye''de karışıklık çıkarttı ve 5-6 milyon Suriyeliyi Türkiye''ye gönderdi. Esad kendi ülkesinde gücünü tekrar topladı. Yakında süper güç olur. Şimdi çıkardığı kanunla da 6 içerisinde ülkesine dönmeyenlerin mallarına el koyacak. Şimdi de Afganlılar aynı şekilde Türkiye''ye yönlendiriliyor. Bu da Amerika''nın projesi. Gelen Afganlılar muhtemelen kendi ülkesinde Amerika''ya muhbirlik yapan kişiler. Afganistan''dan gelenlere bakarsanız savaştan kaçan tipler olmadığını görürsünüz. Savaştan kaçan karısını çocuğunu da alır gelir bunlar 20-30 yaşlarında genç, eli silah tutan tipler. Şu anda Afganistan''da ya Amerikancı olacaksınız ya da Talibancı. Yani milli duruş sergileyecek Raşit Dostum dışında kimse kalmadı. Gelen Afganlıların bir kısmını Amerika götürecektir" diye konuştu. Bahşi, Türkiye''nin bu göç dalgalarıyla birlikte felakete doğru sürüklendiğini vurguladı.

İlgili Haberler