Bu sözler Yeni Akit yazarından: “Hükümet medyası ruhunu kaybetti”

Bu sözler Yeni Akit yazarından: “Hükümet medyası ruhunu kaybetti”
AKP’ye yakın medya organlarının toplumu ikna edebilecek argüman ve yorumlardan uzaklaştığını ifade eden Kenan Alpay, “Hükümeti destekleyen medya, ruhunu kaybetti” ifadesini kullandı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Akit’in yazarlarının AKP ve medyasına yönelik eleştirel yazıları sürüyor. Son olarak, Kenan Alpay, AKP’nin 16 yıllık iktidar döneminin en belirsiz dönemini yaşadığını ifade etti.

15 Temmuz darbe sürecinde dahi bu kadar belirsizliğin yaşanmadığını ifade eden, Alpay, AKP’nin özeleştiri mekanizmasının işlemediğini belirtti, “Özeleştiri zül addedildi, özür dileyip yanlış kararlardan dönmek zaaf görüntüsüdür diyerek gündemden düşürüldü” ifadelerini kullandı. Akit yazarı, Hükümet medyasının yayın organları için ise şunları yazdı:

“İNANDIRICILIK YERLERE DÜŞTÜ”

Hükümeti destekleyen medya teknolojik, iktisadi imkanlar açısından ne kadar büyümüş olursa olsun toplumu ikna edebilecek argüman ve yorumlardan bir o kadar uzaktırlar. Neden böyle oldu? Çünkü ruhunu kaybetti, inandırıcılığını kendi elleriyle yerlere düşürdü. Kendi içinde paslaşan, hepten ahbap-çavuş ilişkisine dönen, komik duruma düşecek kadar oto-sansürü işleten bir gazetecilik modelinin (mevcut tabloda görüldüğü üzere) değil siyaset ve topluma kendine bile hayrı olmuyor zaten.