"Bu tarihi bir ihanettir"

"Bu tarihi bir ihanettir"
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına sert tepki göstererek "Buna izin veren TRT Genel Müdürü İbrahim Eren derhal istifa etmeli ve yargılanmalıdır. Bunun adı ihanettir" dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada devlet tarafından kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasınasert tepki gösterdi.

Koncuk, konuşmasında "74 Mehmetçiğimizin katili,”Ferhat” kod adlı, kırmızı bültenle aranan, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması affedilemez, geçiştirilemez. Buna izin veren TRT Genel Müdürü İbrahim EREN derhal istifa etmeli ve teröriste yardım, yataklık ve övmekten yargılanmalıdır. Bunun adı ihanettir" ifadelerini kullandı.

İşte Koncuk'un o açıklaması:

Değerli milletvekilleri, kanımıza dokundu. TRT'ye bir teröristin -Erdal Sarızeybek'in verdiği bilgiye göre- 74 Mehmetçiğimizin katili "Ferhat" kod adlı Osman Öcalan'ın çıkarılması ve kamuoyuna konuşma yaptırılması bir Türk vatandaşı olarak, şehit askerlerimizi, gazilerimizi ve bu millete bu seçim sathımailinde söylenen sözleri düşününce kanıma dokundu.

Peki, şimdi ne yapacağız? 74 Mehmetçiğimizin katline sebep olan bir teröristbaşını, bir teröristi Türk televizyonuna, TRT'ye çıkaran TRT Genel Müdürü İbrahim Eren orada oturmaya devam edecek mi? Eğer, İbrahim Eren, bu ülkeyi yönetenlerin bilgisi dışında, talimatı dışında bir iş ve işlem yaparak bu teröristi TRT televizyonuna çıkarmışsa istifa etmelidir, derhâl görevden alınmalıdır. Yok "Bu talimatı iktidar vermiştir, yürütme vermiştir, biz verdik, bunun da arkasındayız." diyorsanız onu da söyleyin, artık bu millete bundan sonra söyleyeceklerinizi bu olayla karşılaştırarak biz değerlendirelim.

Şimdi, merhum Eren evladımızın adının bir yere verildiğini az önce bir milletvekilimiz ifade etti, gurur verici ama bir yandan bunu yaparken, bir yandan, bu evlatlarımızı şehit eden bir teröristbaşının, teröristin TRT'de ne gezdiğini, kırmızı bültenle arandığı söylenen bu şahsın TRT'de nasıl olur da program yaptığını, yapabildiğini millete izah etmeniz lazım. Artık böyle tenakuzlarla istediğimizi yaparız keyfiyeti Türkiye'de bitmiştir. Türkiye'de her adımınız, her söyleminiz kayıtlardadır, bilgisayar kayıtlarındadır, insanlarımızın da hafızalarındadır. Lütfen, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'le ilgili, iktidar gereğini yapsın bir an önce yoksa bu bir tarihî ihanettir. Bu tarihî ihanetin kim parçası olmak istiyorsa olma hakkına sahiptir.