Buket Aydın'ın istifasının ardından Nuran Yıldız'dan olay yorum

Buket Aydın'ın istifasının ardından Nuran Yıldız'dan olay yorum
Prof. Dr. Nuran Yıldız, bugünkü köşe yazısında Kanal D'den istifa eden Buket Aydın için, “Biri, Kanal D Ana Haber sunuculuğundan ‘Aileme zaman ayırmak istiyorum’ diyerek ayrılan Buket Aydın’a, ‘Medyada kimsenin bu mazerete inanmadığını’ söylesin” ifadelerini kullandı.

Belediye seçimleri öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği diyalog tartışma konusu olan ve büyük tepki toplayan Kanal D Ana Haber Sunucusu Buket Aydın, geçtiğimiz gün "Aileme vakit ayırmak istiyorum" gerekçesi ile kurumdan istifa ettiğini duyurmuştu.

Aydın, şu ifadeleri kullanmıştı:

16 yıldan beri sizlere haber verme görevimi layıkıyla yerine getirebilmek adına büyük bir özveriyle çalışmaktayım. Bu uğurda yeri geldi kendimi, yeri geldi ailemi ikinci plana koymaktan çekinmedim çünkü; sizlere haber vermek benim için nefes almak kadar kıymetli.

Bu yaklaşımımın tezahürü olarak son 2 yıldır Demirören Medya Grubu bünyesinde üstlendiğim ağır sorumluluğumu gereği gibi ifa etmek için yaşadığım yorgunluk beni ve ailemi yıpratmış durumda. Hepinizin bildiği gibi yaşadığımız pandemi süreci içerdiği tüm zorluklara rağmen bana kendimi dinleme ve hayatımı gözden geçirme şansı verdi. Evet, hayat çok kısa ve önceliklerimiz bizim kaderimiz.

Durup, dinlenip, yeni bir yola yenilenmiş enerjimle çıkabilmek adına üstlenmiş olduğum görevlerimden istifa ederek ayrılıyorum.

Nelson Mandela derki, "Büyük bir tepeyi aştığında insanın bulacağı şey, daha aşılacak çok tepelerin olduğudur." Aşılacak tepelerin, gidilecek yolların heyecanıyla, Demirören Medya Grubu'nun en büyük ve en değerli halkası olan siz izleyicilerimle yeni sezonda sürpriz bir projede buluşuncaya dek sevgiyle ve sağlıkla kalınız.

NURAN YILDIZ'DAN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Oda TV ve SuperHaber'de yazılar yazan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nuran Yıldız, Buket Aydın'ın istifasın ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Yıldız, bugün yayınlanan köşe yazısında "Biri, Kanal D Ana Haber sunuculuğundan 'Aileme zaman ayırmak istiyorum' diyerek ayrılan Buket Aydın’a, 'Medyada kimsenin bu mazerete inanmadığını' söylesin." ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler