Bülent Arınç bu kez Erbakan belgeselinde konuştu. Yine rahat durmadı! Erdoğan'a ince gönderme

Bülent Arınç bu kez Erbakan belgeselinde konuştu. Yine rahat durmadı! Erdoğan'a ince gönderme
Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 11. Sene-i devriyesinde yayınlanan ‘Mücahid Erbakan Belgeseli’nde, Eski Ak Partili Meclis Başkanı Bülent Arınç, AKP’ye 94 Ruhu göndermesi yaptı.

Mücahit Enes Turbil’in yönetmenliğini yaptığı dava adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlatan ‘Mücahid Erbakan Belgeseli’nde yer alan Bülent Arınç, eski partisine 94 ruhuna yönelik eleştirel söylemlerde bulundu. Arınç, “Önemli olan öze sadık kalmaktır, biz yüzde 100 Erbakan Hoca’nın yolundayız derseniz Saadet Partisi olarak devam ettirmelisiniz.” söylemlerinde bulundu.

Arınç: Erbakan’ın yolundan Saadet Partisi gidiyor

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın vefat yıldönümü için hazırlanan belgeselde yer alan Bülent Arınç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erbakan’ın siyasette inancıyla adım adım yüksek noktalara geldiğini belirten Arınç, 94 ruhuna yönelik önemli olanın öze sadık kalmak olduğunu söyledi. Siyasette farklı yolların olduğunu belirten Arınç, “Yüzde 100 Erbakan Hoca’nın yolunda olduğunuzu söylerseniz siyasete Saadet Partisi olarak devam etmelisiniz.” İfadelerini kullandı.

“94’ün zekâtı bugünküleri zengin yapar”

Necmettin Erbakan’ın icraat yapmayı sevdiğini vurgulayan Arınç, Erbakan’ın “Sadece konuşmak, muhalefeti eleştirmek bizim işimiz değil. İş başına gelmeliyiz.” sözlerini hatırlattı. Arınç, sözlerinin devamında “94 yılındaki inancın bugün zekâtını verseniz bugünküler çok zengin olur. 94’ün zekâtı bile bugün olsa o bizi zengin yapardı.” cümleleriyle tamamladı.

“Erbakan Hoca’nın sermayesinden yiyoruz”

Arınç, Erbakan döneminin farklı bir dönem olduğunu söyleyerek, “O zamanın siyasetçileri iyi atlara binip iyi diyarlara gittiler.” dedi. O dönemin sermayesinin kullanıldığını belirten Arınç, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: Erbakan Hoca’nın kuralı şu. 2 tane varsa daha ne istiyorsunuz 4 olursa oyunuz yüzde 100 artmış olur. Biriniz aday olsun öbürü ona oy versin. Bu azim bu gayretle oldu. Şimdi herkes elindekine bakıyor. Biz o zaman elimizdekine bakmıyorduk gaibe iman ediyorduk. Bugün olmayan o gün çok fazlasıyla var. Bu kimliği inşa etti Erbakan Hoca ve biz hâlâ onun sermayesinden yiyoruz Türkiye’de.

İlgili Haberler