Bulgaristan'dan bile akın akın geliyorlar. Her derde deva olan hap kapışılıyor

Bulgaristan'dan bile akın akın geliyorlar. Her derde deva olan hap kapışılıyor
Bazı bilim insanlarının virüse karşı pıhtılaşmayı önleme özelliğiyle iyi geleceğini öne sürdüğü aspirin için Bulgarlar, Edirne'ye akın etmeye başladı. Son günlerde ülkelerinde korona virüs vaka sayılarının artması üzerine, ziyaretçiler, bu noktada satışları da ikiye katladı. Bulgar turistlerin, aspirine rağbeti yükseltmesiyle ecza depolarında da ilacın 100 miligramlık formları tükendi.

DHA'da yer alan habere göre,  Bulgaristan'da korona virüs vakalarının son günlerde artış göstermesiyle birlikte günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelen Bulgarlar, eczanelere akın edip, aspirin almaya başladı.

5814f0f2b24375456e0a4f90921f46f8.jpg

Edirne Eczacı Odası Denetleme Kurulu Başkanı Şükrü Ciravoğlu, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Bu yılın son üç ayında aspirin satışlarında yüzde 84 artış yaşandı. Hal böyle olunca fazlasıyla, 5'er 10'ar kutu alıyorlar, diyebiliriz. Şu anda depolarda 100 miligramlık aspirin yok" dedi.

bceea219fcb3c2c317835b9205d55e2c.jpg

"HEKİM KONTROLÜNDE ALINMALI"

Özellikle aspirinin kan sulandırıcı ve pıhtı önleyici özelliğe sahip olmasından dolayı tercih edildiğini kaydeden Ciravoğlu, "Korona virüste ölüm nedeni olarak ilk önce akciğerlerde sorun yarattığı ve bu şekilde bir ölüme sebebiyet verdiği biliniyor. İkinci olarak da kanda pıhtılaşma oluşturduğu ve bunun beyin veya başka organlara damar tıkanıklığı yaparak, ölüme sebebiyet verdiği biliniyor. Dolayısıyla burada kanı sulandırarak, bu tür bir durumdan koruyacağını düşünüyorlar. Ama bunun ifade ettiğimiz gibi önce hekim kontrolü yapılıp, değerlendirilip, ondan sonra kullanılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

5dff7c0d4013a17efafe7394f0eccd9c.jpg

"KORONA VİRÜS İÇİN ÖNLEM ALMAK İSTİYORUZ"

Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş için gelen Hatice Yorulmaz ise özellikle grip mevsiminin başlamasıyla korona virüsten de korunma amaçlı aspirin aldığını belirtti. Yorulmaz, "Her hafta sonu Edirne'ye geliyorum. Geldiğim zaman da eczaneden özellikle aspirin ve grip ilaçları alıyorum. Korona virüs döneminde önlem almak istiyoruz” diye konuştu.

Bulgar turistlerin, aspirine rağbeti yükseltmesiyle ecza depolarında da ilacın 100 miligramlık formları tükendi. Eczanelere Bulgarca bilgilendirici afişler asıldı.

 

İlgili Haberler