Bulunan doğalgaz bir daha mı bulundu! Kıyıköy'deki doğalgazı Taner Yıldız 8 yıl önce açıklamıştı!

Bulunan doğalgaz bir daha mı bulundu! Kıyıköy'deki doğalgazı Taner Yıldız 8 yıl önce açıklamıştı!
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde ile ilgili olarak, Karadeniz'de Kırklareli Kıyıköy açıklarında doğalgaz bulunduğunu aktardı. Sarıkaya'nın bu iddiası, akıllara AKP'li eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yıllar önceki açıklamasını getirdi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma günü açıklayacağı müjde ile ilgili kaleme aldığı yazıda, "Türkiye bir süredir sondaj çalışmalarını yaptığı Trakya açıklarındaki Tuna-1 ve Kıyıköy'de önemli doğalgaz yatağına rastladı." dedi.

Sarıkaya'nın bu açıklaması, yıllar önce yapılan bir açıklamayı akıllara getirdi.

AKP'li eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2012'de yaptığı açıklamada Trakya'nın Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Istıranca'da TPAO'nun yaptığı çalışmada, doğalgaza rastlandığını bildirmişti.

Kıyıköy de, Istıranca Dağlarının bulunduğu kıyı bölgesinde yer alıyor.  

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil ise, bir yıl önce Türkiye'nin doğalgaz aramalarını konu aldığı yazısında, “Karadeniz'de doğalgaz bulduk, doğalgazımızı denedik, yedi metre alev yükseldi, dünya devi firmalar burada beş kuyu açmıştı, bulamamışlardı, biz bulduk” dediğine dikkat çekmişti.