Galatasaray Başkanı Burak Elmas canlı yayında açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas canlı yayında açıkladı
Galatasaray Başkanı Burak Elmas basın toplantısı düzenleniyor...

İşte Elmas''ın açıklamalarından satırbaşları:

Seçim sürecinde ön plana çıkmak istemedim ancak seçim süreciyle alakalı yalan yanlış haberlerle algılar yaratılmaya çalışılıyor. Bizim gösterdiğimiz nezaket ve sükunet yanlış anlaşıldı. Ne yaparsanız yapın kimse memnun olmuyor. Bütçe onaylanmadığı için Galatasaray''ın önünü kapatmak istemedik ve 30 Nisan''a seçim kararı aldık.

Genel Kurulumuz sonucunda yönetim kurulumuz idari yönden ibra edilmedi. Sunduğumuz bütçede kabul edilmedi. Üyelerin karşısına çıkarak, "Aklanmamak durumunda 30 gün içinde Olağan Genel Kurulu yapılacağını" paylaştık.

Divan Başkanımız iki adayımızı acilen toplantıya çağırarak, bunun Galatasaray kararı olduğunu ve karardan etkilenecek kişinin kendileri olduğunu söyleyerek onlarla ilk toplantımızı yaptık. Toplantı sırasında kulübün mevcut profesyonel hukuk kurulunun kulübü savunması teklifini yaptım. O andan itibaren alınan bütün seçimle ilgili kararlar bu komisyonla ve ilgili kişilerle paylaşıldı. Başkan adaylarımızın hukukçuları da bu komisyonda alındı. Bila istisna bütün savunmalar onların onayladığı şekilde mahkemelere sunuldu. Birinci tedbir kararı reddedildi. 

Valilik bir istinaf başvurusu yaptı. Ancak bu geri çekildi. Üç üyemiz, kendi bölümüyle ilgili dava açtı. Üç davayı da genel kurulu etkileyebileceği için, bunlar beraber takip edildi. Bir üyemiz tarafından açılan davayla ilgili tedbir kararı alındı. Çarşamba günü yine acil olarak kulübün ortak yürüttüğü bir komisyonun aldığı kararla itiraz yapıldı. Çarşamba günü tedbir kararı alan mahkeme Cuma günü mahkemeyi verdi ve tedbir kararı kaldırıldı. Ancak bu tedbir kararı kaldırılırken bizim için ilginç bir şey oldu. Tedbir kararının sonunda bir talebimiz olmamasına rağmen bizim seçime girebileceğimiz konusunda bir karar verildi. Bu bizi çok şaşırttı. Bizim böyle bir talebimiz yoktu. 

Daha sonra bu tedbir kararı kalktıktan sonra üyemiz istinaf başvurusu yaptı. Ne enteresandır ki bizim istinaf başvurusu olduğu gün bir anda 4 civarı İstinaf Mahkesi''nin aldığı iddia edilen karar ortalıkta dolaşmaya başladı. Hukukçularımız UYAP''ta böyle bir karar olmadığını söylediler. Hızlı bir şekilde linç başladı. Daha sonra iş giderek büyüdü ve bu alınan tedbir kararının benim tarafımdan aldırıldığına yönelik bir kampanya yapılmaya başlandı. Kampanyalara dönemimizde çok yaşadık. 

Bütün bunlarla uğraşırken kulübümüzle ilgili alınan kararla ilgili bir bilgi almadık. Taa ki bu sabaha kadar. Adaylarla ilgili konuşup onlara böyle bir durum olduğunu söyledik. Bu süreçte tedbir, tedbirin iptali, daha sonra İstinaf Mahkemesi''nin aldığı karar... Bir gün önce servis edilerek kampanya başlatılmasından rahatsız olduğumuzu söyledim. Adaylar bana açık ve net bir şekilde 21 Mayıs''a ertelenmesini söyledi. Divan Başkanımız Eşref Bey de teyit etti. Galatasaray çok zor bir ay geçirdi. Bütçesiz, bir ay sonra bırakacak yönetimin alması gereken kararlarda alması gereken kararlar oluyor. Burada bütçeyle ilgili ciddi sorunlarımız oldu. Bütçe olmadığı için bazı amatör branşlara transfer yapamadık. 

Mahkemenin tedbir kararının kaldırılması için için başvuruda bulunduk, reddedildi

Bundan sonra ne olacak. Adaylarımız haklılar. Acil seçim ilan edilmesini istiyorlar. Bir gerçek var. Galatasaray, ciddi anlamda bir kaosun içine itildi. Bu kaostan kurtulmak için bütün camiamız mücadele etmeli. Özellikle sosyal medyalarda taraftarlarımızı yanlış şekilde yönlendiren bazı üyeler görüyorum. İstifa etseydik Galatasaray başsız kalırdı. TFF Başkanlık seçimleri, yayın ihalesi gibi önemli konular varken Galatasaray''ı başsız bırakamazdık.

Biz yönetime geldiğim andan itibaren ciddi anlamda Galatasaray''ın tartışılmayan konularıyla ilgili geri planda tartıştık. Bu bazı kesimleri rahatsız etti. 

İlgili Haberler