Son yıllarda Avrupa’ya gönderdiği başarılı futbolcularla adından söz ettiren Türkiye’de yurt dışına transfer olan son isim tecrübeli golcü Burak Yılmaz oldu. Beşiktaş’ın kaptanlığını yapan 35 yaşındaki oyuncu, bu transferle birlikte Türkiye’den Fransa’ya gidenen yaşlı futbolcu unvanını aldı.

burak-yilmaz-son-2-yilda-fransaya-giden-5inci-turk-7322-dhaphoto1.jpg

SON 2 YILDA FRANSA’YA GİDEN 5’İNCİ TÜRK

Türkiye’den genç oyuncuların kariyerini sürdürdüğü Fransa’da top koşturacakBurak Yılmaz, son yıllarda Ligue 1’e giden 5’inci Türk futbolcu oldu. Daha önce Zeki Çelik (23) ve Yusuf Yazıcı (23) Lille’e; Ertuğrul Ersoy (23) ve Umut Meraş (24) iseFransa Ligue 2 ekiplerinden Le Havre’ye transfer olmuştu. Milli futbolcular, Fransa’da gösterdikleribaşarılı performanslarla dikkat çekerken, transfer döneminde isimleri büyük takımlarla da anıldı.

burak-yilmaz-son-2-yilda-fransaya-giden-5inci-turk-7322-dhaphoto2.jpg

LİLLE’DEKİ 4’ÜNCÜ TÜRK

Milli golcü Burak Yılmaz, ayrıca, Lille’de forma giyen 4’üncü Türk futbolcu olacak. Fransız ekibinde sahaya çıkanilk Türk futbolcu Engin Verel olmuştu. Fenerbahçe ve Galatasaray’da forma giyen Verel; önce Hertha Berlin’e transfer olmuş ardındanAndertlecht’te Avrupa macerasını sürdürmüş,daha sonra Lille’e geçmişti.

EnginVerel’den yıllar sonra TFF 1’inci Lig’de İstanbulspor forması giyen Zeki Çelik’i kadrosuna katan Lille,daha sonra da Trabzonspor’un yıldız ismi Yusuf Yazıcı’yı renklerine bağlamıştı. Ligue 1 ekibi, Burak Yılmaz’ı da kadrosuna katarak 4’üncü Türk futbolcuya imza attırmış oldu.

Öte yandan, geçmiş dönemlerde de birçok futbolcu Fransa’da Türkiye’yi temsil etme başarısı gösterdi. Lefter Küçükandonyadis, Umut Bulut, Hasan Kabze, Colin Kazım ve Sezer Özmen de Fransa’da ter döken Türk oyuncular arasında yerlerini aldı.