Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle soyulmuş

Bursa Büyükşehir Belediyesi böyle soyulmuş
Bursa Olay gazetesi yazarı Aydın Güneş, MHP Meclis Üyesi Ercan Özel'in ortaya çıkardığı Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ilgili skandalı köşe yazısına taşıdı. Belediyenin internet sitesi için 7 milyon 536 bin TL harcadığı ortaya çıktı.

Daha önce, sahte hesap açıp kendini öven paylaşımlar yaptığı ortaya çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, bu sefer de Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi için yaptığı harcamayla gündeme oturdu.

MHP Meclis Üyesi Ercan Özel'in ortaya çıkardığı skandalı yazan Aydın Güneş, 2014-2015-2016 yıllarında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi için 7 milyon 536 bin TL harcam yaptığını iddia etti.

Konuyla ilgili belgeleri de yayınlayan Güneş, "Bursa Büyükşehir Belediyesinin Bursalıların parasını nasıl heba ettiğini, belediyenin yalan yanlış projelerle borç batağına düştüğünü defalarca dile getirdik.

Şimdi ortaya koyacağım örnekle, sadece bir kalemde Bursalıların trilyonlarca lirasının nerelere nasıl “peşkeş”çekildiğini okuyunca eminim öfkeden kuduracaksınız.

Efendim, bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Bursa büyükşehir Belediyesi 2017 yılı bütçesi onaylandı. Belediyenin gelir ve giderlerinin planlandığı bütçe görüşmeleri Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılmadığı toplantıda Ak partili üyelerin oylarıyla kabul edildi. Ortaya çıkan tabloda belediyenin 2017 yılında 500 trilyona yakın borçlanması bekleniyor.

Zaten kasası boş, boğazına kadar borçlu Bursa Büyükşehir Belediyesini önümüzdeki günlerde daha zor günler beklediği aşikâr.

Şimdi gelelim skandal harcamaya!

İNTERNET SİTESİ GÜNCELLEMESİNE 3 TRİLYON 432 MİLYAR!

Bursa Büyükşehir Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ercan Özel, bütçe oylaması sonrası skandal bir harcamayı gündeme taşıdı.

Ercan Özel’i isyan ettiren skandal harcama, Bursa Büyükşehir Belediyesinin internet sitesini güncellemek için harcadığı ve harcayacağı para!

Şimdi sıkı durun!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında internet sitesini yenilemek için kaç para ayırdı biliyor musunuz?

3.432.800,00 TL!  

Üstteki rakamı okuyabildiniz mi?

İsterseniz şimdi tekrar bakın!

 Evet, tam tamına Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası!

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2017 yılında belediyenin İnternet sitesini sadece güncellemek için eski parayla 3 trilyon dörtyüz 30 otuz milyar harcayacak! Ve bunun için gerekli olan belediye meclisi onayı alındı!

İlk başta bir yanlışlık var diye düşündüm. Fakat hiçte öyle değilmiş. Çünkü Özel’in belgelerle ortaya koyduğu harcamalara göre Bursa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında da internet sitesini güncellemek için yine eski parayla 3 trilyondan fazla para harcamış!

Rakamlar inanılır gibi değil biliyorum ama maalesef böyle.

Ercan Özel konuyla ilgili yaptığı açıklamada rakamları şöyle veriyor:

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Kurumsal internet Sitesi İçin son 3 yıllık harcamalar:

2015 yılında 690.210,00 TL

2016 Yılında 3.413.050,00 TL

2017 yılında 3.432.800,00 TL.

Özel, Belediyenin internet sitesine son üç yılda toplam, 7.536.060,00 TL (Yedi Milyon Beş Yüz Otuz Altı Milyon Altmış Türk Lirası) para ayrıldığını ve harcama oranlarının ortalaması tüm yıllarda %90 ila %100 arasında değiştiğini kaydederek skandal olayı meclis gündemine de taşıdı.

Fakat sonuç her zamanki gibi! Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuyla alakalı açıklama yapmak bir yana, Bütçenin görüşüldüğü meclis oturumuna bile katılmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesindeki skandallar bunlarla sınırlı sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Önümüzdeki günleri bekleyin!" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ TUNCAY ÖZKAN'DA KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Altepe’nin internet sitesi için 7 milyon 536 bin TL harcama yaptığını belgeleriyle ortaya koyan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya hesabından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi.

Bu paraların AKP’li trolleri beslemek için kullanıldığını savunan Özkan, “AKP'li Bursa Büyükşehir Belediye'sinin yıllara göre web sitesi için harcadığı para. Bu parayla kimler zengin edildi?” diye yazan Tuncay Özkan, “Bursa'da halka zamlarla pes dedirten AKP'li belediye, 7 milyon TL'yi site güncellemek, övgü dolu tweet atan trolleri beslemek için kullandı? AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, kurumsal internet sitesini güncellemek için bütçeden 7.536.060,00 TL (7 Trilyon) harcamış.Bu israf niye?” ifadelerini kullandı.

İşte Tuncay Özkan'ın mesajları:

İlgili Haberler