Bütün kartlar iptal edilecek '81 ili kapsayan flaş karar'

Bütün kartlar iptal edilecek '81 ili kapsayan flaş karar'
Toplu taşımada 81 ilde uygulanacak yeni düzenleme için geri sayım başladı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, yeni alınan kararların detaylarını açıkladı.

Toplu ulaşım kartlarında önemli değişiklikler yapılacak. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, bir etkinlikte konuşarak yeni dönem ile ilgili milyonları yakından ilgilendiren haberi açıkladı.

TOPLU ULAŞIMDA YENİ DÖNEM

Gülten, yeni sistem kapsamında 2024 yılı sonunda ülkenin yüzde 50'sinden fazlasına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti ve bir sonraki yılın ise ülkenin tamamında bu sistemin uygulanacağını duyurdu.

toplu-tasima-guclendirilmesi-ve-ozendirilmesi-1604055831.jpg

Türkiye Kart Projesi'nin ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildiğini vurgulayan Gülten, özellikle şehirlerarası toplu taşıma kartlarının entegrasyonunun olmamasının ciddi bir sorun olduğunu ifade etti. Her şehre gidildiğinde yeni bir kart almanın vatandaşları zorladığını dile getirdi.

81 İLİ KAPSAYACAK DÜZENLEME

Gülten, bu nedenle 81 ilde geçerli olacak yeni sistemin detaylarını açıkladı. Türkiye Kart'ın toplu taşıma kartlarının birbirleriyle entegre olmasını sağlayacak bir sistem olduğunu belirtti. Ayrıca, belediyelerin kendi kartlarını da çıkarmaya devam edeceğini ve Türkiye Kart'ın bu kartlarla birlikte kullanılacağını söyledi.

turkiye-kart-2106271.jpg

Projeye belediyelerin de önemli katkılar sağladığını belirten Gülten, entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, kredi kartlarına Türkiye Kart özelliği eklenebileceğini ve bu projenin dünya genelinde örneği bulunmayan bir teknoloji olduğunu vurguladı.

KULLANIMDAN KALKABİLİR

Türkiye Kart ekosisteminin karekod ve cep telefonuyla ödemeleri de desteklediğini ekleyen Gülten, ilerleyen dönemlerde diğer kartların Türkiye Kart'la entegre edilmesinin ardından kullanımdan kaldırılmasının beklendiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.