Diş hassasiyetiniz sizi uğraştırabilir!

Diş hassasiyetiniz sizi uğraştırabilir!
Soğuk hava soluduğunuzda da ağrı hissedebilirsiniz. Dişetleri dişlerden çekildiğinde ya da diş eti dokusu kaybedildiğinde hassasiyet ortaya çıkabilir. Ayrıca, çok sert fırçalamanın ya da düzenli fırçalamama ve diş ipi kullanmamanın sonucunda da oluşabilir.

Diş eti kaybı oluştuğunda diş eti çizgisinin altında kalan kısım açığa çıkabilir. Bu kısıma diş kökü adı verilir. Sıvı içeren ve diş kökünden dişin sinir merkezine yönelen ince kanallar bulunur. Bu sinir merkezine diş özü adı verilir. Bu kanallar ile sıcak ya da soğuk temas ettiğinde, diş sıvısı siniri uyarabilir ve dişlerde ağrıya neden olabilir. Dişin, diş minesi adı verilen, sert yüzey tabakası yıprandığında da hassasiyet oluşabilir. Diş hassasiyeti sürekli hissedilmeyebilir ancak gözardı edildiğinde ağzınızda başka sağlık problemlerine yol açabilir. Birçok etken diş hassasiyetine katkıda bulunabilir.Bunlardan bazıları ise; fazla sert fırçalama diş eti kaybına yol açabilir. Şekerli ve asidik yiyecek ve içecekler kola/soda, meyve suları ve şekerli atıştırmalar hassasiyete neden olacak diş çürüklerine yol açabilir. Diş gıcırdatma diş yüzeyinde yıpranmaya neden olabilir.

DİŞ TEMİZLİĞİ
Hassasiyet diş temizliğinden ya da diş beyazlatma gibi tedavilerden sonra ortaya çıkabilir. Genellikle tedavinin tamamlanmasından kısa süre sonra geçer. Endişe duyuyorsanız, diş hekiminizle görüşün.

HASSASİYETİ ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI
Diş eti kaybını önlemek için dişlerinizi günde iki defa fırçalayın ve diş ipi ile temizleyin. Dişlerin arası ve diş eti çizgisi dahil olmak üzere, ağzın tüm bölümlerini temizlemeye dikkat edin. Nazikçe fırçalayın. Fırçalama basıncını doğru seviyede tutmanıza yardımcı olan, uyarı ışıklı basınç sensörüne sahip bir şarj edilebilir diş fırçası kullanmayı da deneyebilirsiniz.Bu diş eti kaybını önlemeye ve diş minesini yıpranmaya karşı korunmasına yardımcı olur. Asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Hassasiyet devam ederse, diş hekiminizle konuşun. Başka önerileri olabilir.

HASSASİYET HİSSEDECEĞİNİZ AĞRIDIR
Diş hassasiyeti sıcak ya da soğuk yiyecek ya da içecekler yiyip içtiğinizde hissedeceğiniz ağrıdır.
 Dişetleri dişlerden çekildiğinde ya da diş eti dokusu kaybedildiğinde hassasiyet oluşur. 
Bu, diş eti çizgisi altında kökün açığa çıkmasına neden olur ve hassasiyetle sonuçlanır. 
Dişetlerinize zarar vermemek için dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Diş hekiminizden hassas dişler için özel diş macunları hakkında bilgi isteyebilirsiniz.