Çanakkale’nin değil Erdoğan’ın tanıtımı!

Çanakkale’nin değil Erdoğan’ın tanıtımı!
Muhalefet, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı için hazırlanan tanıtım filminde şiir okumasını ve dua etmesini seçim propagandası olarak değerlendirdi

Tayyip Erdoğan’ın Çanakkale Şehitliği’ndeki görüntülerini ve şiir okumasını samimi bulmayan Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Hamit Köse, “Şehit cenazeleri kalkarken oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki TÜRGEV’in açılışına koşmuştu” dedi. 

Televizyon reklamı

Cumhurbaşkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı için hazırlatılan ve televizyonlarda oynatılan tanıtım filminde Tayyip Erdoğan şehitlikte dua ederken görülüyor. Dış ses olarak Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini okuyor.

Gösteriş ve siyaset

Görüntülerİ yorumlayan MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan’ın gösteriş ve siyaset yaptığını ileri sürerek, “Çanakkale savaşları devam ederken Ermeniler isyan çıkarıp Müslümanları şehit etti, o törene davet ediyor” dedi.

İstismar peşindeler

CHP’li Haluk Koç ise, Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda itibar kaybettiğini bu nedenle en kutsal değerleri istismardan kaçınmadıklarını belirterek, “Panik içindeler. Sandık için her şeyi mübah sayıyorlar” diye konuştu.  

Cumhurbaşkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi için hazırlatılan tanıtım filminde Tayyip Erdoğan’ın öne çıkarılmasına, şehit aileleri, siyasiler ve sosyal medyadan tepki yağdı. Cumhurbaşkanlığı, Çanakkale Zaferi için tanıtım filmi hazırlattı. Tanıtımda, Türk askerinin Çanakkale mücadelesi temsili olarak gösterilirken, Recep Tayyip Erdoğan’ın da şehit mezarına çiçek bırakırken Arif Nihat Asya’nın “Dua” şiirini okuduğu görüldü. Tanıtım filminin yayınlanmasından sonra sosyal medyada “Çanakkale tanıtımı değil, Erdoğan tanıtımı yapılmış” şeklinde eleştiriler yapıldı. Ayrıca filmin neden Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında değil de seçimlere yakın yayınlandığı da yine eleştiri konusu oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın  şehitlere “kelle”, “askerlik yan gelip yatma yeri değil” sözleri hafızalara kazınırken, bu görüntüye bir de 25 Şubat’ta Malatya’da havada çarpışarak düşen iki F-4 uçağında şehit olan 4 pilotun cenaze töreni yerine oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetimindeki TÜRGEV’in açılışına katılması eklendi. Erdoğan’ın, dünü unutarak yaklaşan seçimlerle birlikte Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan filmde şehitler ve Atatürk yerine kendini öne çıkararak  propaganda yapması büyük tepki çekti.

Gösteriş ve siyaset

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan’ın her hareketinin gösteriş ve siyaset koktuğunu söyledi. Çanakkale şehitlerini anma toplantısına Ermenileri davet ederek yozlaştırdıklarını ifade eden Halaçoğlu, “Çanakkale şehitleri ülkenin düşman çizmesi altından kurtuluşunun göstergesi ve sembolüydü. Çanakkale savaşları devam ederken Ermeniler Van’da, Zeytun’da isyan çıkardı, binlerce Müslüman’ı şehit etti” dedi. Halaçoğlu, Erdoğan’ın şehit pilotların cenaze töreni yerine TÜRGEV’in açılışına katılmayı tercih ettiğini anımsattı. Erdoğan’ın başta Milliyetçilik olmak üzere  her türlü duygusunun sahte olduğunu vurgulayan Halaçoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Her şeyleri sahte. Milliyetçilikleri sahte. ’Milliyetçiliği ayaklar altına aldım’diyen bir kişinin milliyetçilik emareleri göstermesini kabul etmemiz ya da buna inanmamız mümkün değil. Aslında ’ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’hesabı, daha önceki davranışları ile daha sonraki davranışlarını mukayese ettiğinizde kişinin riyakarlığı zaten ortaya çıkar.”

Panik içindeler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise, Erdoğan’ın duyarlı olmadığı konulara seçim yaklaştıkça farklı davrandığını belirterek, “Bu tür şeyler, panik içinde olduklarını ortaya koyuyor. Sandık için her şey mübah” dedi. Haluk Koç, Erdoğan’ın ve AKP’nin kamuoyunda büyük itibar kaybettiğini bu nedenle de en kutsal değerleri istismardan kaçınmadığını söyledi. CHP’li Koç, “Daha önce değişik kereler çok duyarlı davranmadığı konularda hassasiyet çabası içinde. Milletimiz bunların samimiyetini anladı. Artık ne yapsalar boş. Millet samimi olmadıklarını açıkça görüyor. İtiraflar geliyor artık peş peşe. Tüm bunların sonunda şunu görüyoruz ki, çorap söküğü gibi tüm samimiyetsizlikler çözülecek” diye konuştu.