Gülseren Budayıcıoğlu'nun asıl mesleği şaşırttı!

Gülseren Budayıcıoğlu'nun asıl mesleği şaşırttı!
Camdaki Kız, Masumlar Apartmanı ve Kırmızı Oda gibi popüler dizilerin uyarlandığı kitapların yazarı olan ünlü psikiyatr Gülseren Budayıcıoğlu'nun asıl mesleği ortaya çıktı. Budayıcıoğlu'nun bir dönem TRT’de spikerlik yaptığı öğrenildi.

Kırmızı Oda, Masumlar Apartmanı, Camdaki Kız, İstanbullu Gelin, Doğduğun Ev Kaderindir dizilerinin uyarlandığı kitapların yazarı olan Prof. Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, kendisine tedavi olmaya gelen hastalarının yaşam öykülerini bu kitaplarda isimlerini ve bazı bilgilerini değiştirerek yer vermişti.

Ekranın en çok izlenen dramaları haline gelen ve özellikle son 3 yıla damga vuran bu diziler ile popülaritesini arttıran Gülseren Budayıcıoğlu''nu herkes psikiyatr olarak bilse de asıl mesleği bambaşka çıktı.

GÜLSEREN BUDAYICIOĞLU''NUN ASIL MESLEĞİ NE?

Ünlü psikiyatrın bir dönem haber spikerliği yaptığı ve bu zamanlarda sokağa çıkamayacak kadar ünlü birisi olduğu öğrenildi. BluTV’nin  “hard talk” formatındaki programı ‘40’a katılan Budayıcıoğlu spikerlik yaptığı günleri anlattı. 

SPİKERKEN BENİM ADIM TELEVİZYONDAKİ KIZDI

“Ne cesaret, tıp fakültesinde okuyorsun ne cesaret böyle bir işe başvuruyorsun? Pek de ümidim yoktu zaten beni oraya alırlar diye, ama bir anda kendimi orada buldum. Spikerliği çok severek yaptım ve bir işi ne kadar severek yaparsanız, başarı şansınız artı sevdiğiniz iş size kolay geliyor. Şimdi şaşıyorum bir yandan tıp fakültesi oku, bir yandan akşam saat 5 buçukta okuldan çık koşarak televizyona git, orada canlı yayınlar; bir de teknoloji çok zayıf, o devrilir, bu kesilir çok tatlı günlerdi... Ben televizyonda spikerken benim adım televizyondaki kızdı, beni bütün Türkiye tanırdı, sokaklara çıkamazdım, vaktim de olmazdı ama, baştan kararlı girmiştim TRT''ye. Evliliğim televizyondan ayrıldıktan sonra oldu, televizyondan ayrıldım, üniversitede asistan olarak göreve başladım, eşimle ondan sonra evlendim. Ama şunu itiraf etmekte fayda var, eğer ben televizyondan spikerliğe devam etsem, eşim bu işten hiç hoşlanmayacaktı... Onun da bana ipuçlarını çok vermiştir, bende ona şöyle demişimdir, iyi ki ayrılmışım, yoksa bizim evlilik epeyce zarar görecekmiş bu işten diye... Ona da hak verirdim o zaman, zor iş çok ünlü biriyle evli olmak... Doğru karar almışım diye bugün de arkasındayım o kararın, çünkü beni güzel yerlere getirdi, güzel de bir evlilik geçirdim ben.”  

ŞÖHRETLE BİRLİKTE NE HASTA BAKTIM, NE DE VİZİTE ÜCRETİ ARTTIRDIM

“Gülseren Budayıcıoğlu''nun randevu ücretleri şöhretiyle birlikte arttı mı?” sorusuna ise Gülseren Budayıcıoğlu şöyle cevap verdi: “Hiç artmadı. Ben Hacettepe''den ayrılıp muayene açtığımda Hacettepe bana çok kızmıştı oradan ayrıldığım için ve bana kimse orada arka olmadı... İnsan hastasıyla iyi ilişki kurabiliyorsa, ne televizyona ne üne ihtiyacı olmuyor. Şöyle bir dedikodu duydum, Gülseren muayene açmış, eee ne de olsa televizyona güveniyor. Ben eski televizyoncuyum ya... Bunu da hiç anlatmamıştım, burada anlatıyorum. Bunu duydum çok üzüldüm. O günden itibaren 20 yıl muayenecilik yaptım ve 20 yıl boyunca tv ekranlarına hiçbir nedenle gelmedim, gelen tüm teklifleri reddettim. Ben çok ünlü olduğumda hasta bakmayı zaten kesmiştim. Ben pandemiden önce de çok sınırlı sayıda, eski hastalarıma bakıyordum. Pandemiden sonra hasta bakmayı tamamen kestim. Bu şöhretle birlikte hasta bakmaya, fiyat arttırmaya devam etmedim ki benim yerimde başkası olsa inanın çok büyük paralar kazanırdı.”