Candaş Tolga Işık'tan Pınar Gültekin tepkisi: Bu hangi adalete hangi vicdana sığıyorsa...

Candaş Tolga Işık'tan Pınar Gültekin tepkisi: Bu hangi adalete hangi vicdana sığıyorsa...
Gazeteci ve programcı Candaş Tolga Işık, Pınar Gültekin’i vahşice katleden Cemal Metin Avcı’nın cezasının ‘haksız tahrikle’ 23 yıla indirilmesine, “Bu hangi adalete, hangi vicdana sığıyorsa o adalet de o vicdan da yerin dibine batsın.” şeklinde tepki gösterdi.

Muğla''da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin''i katleden Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek yok ettikleri gerekçesiyle suçlanan kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan''ın yargılandığı davanın 13''üncü duruşması, Muğla 3''üncü Ağır Ceza Mahkemesi''nde görüldü.

Karar çıkan duruşmada mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı''ya ağırlaştırılmış müebbetten ''haksız tahrik'' indirimine giderek 23 yıl hapis, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan''ın ise beraatine karar verdi.

Sosyal medyadan ve ünlülerden verilen karara çığ gibi tepkiler geliyor.

CANDAŞ TOLGA IŞIK: ADALET DE VİCDAN DA YERİN DİBİNE BATSIN

Gazeteci Candaş Tolga Işık da ,Cemal Metin Avcı''ya ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Işık, “Bu hangi adalete, hangi vicdana sığıyorsa o adalet de o vicdan da yerin dibine batsın.” diye tepki gösterdi.

Işık sosyal medya hesabından böyle isyan etti:

Adli Tıp raporu Pınar Gültekin''in yakılırken hayatta olduğunu belgelemişti. Bir kadını diri diri yakan bu herif 14 yıl hapis yatıp çıkacak. Bu hangi adalete, hangi vicdana sığıyorsa o adalet de o vicdan da yerin dibine batsın.

İlgili Haberler