Canlı Bomba Kobani’den!

Canlı Bomba Kobani’den!
Karar Gazetesi bugünkü manşetinde canlı bombanın Aynel Arap’ta (Kobani) eğitim gördüğünü yazdı. Kobani’ye için daha önce Türkiye toprakları üzerinden peşmergeye geçiş hakkı tanımış, Türkiye topraklarında sözde kürdistan bayrakları açılmıştı!

44 Şehit verdiğimiz Beşiktaş’taki hain saldırının failinin Kobani’de eğitildiği iddia edildi. Karar gazetesinin manşetinden verdiği habere göre, saldırgan Türkiye’den Kobani’ye giderek canlı bomba eğitimi almış, daha sonrasında yine Türkiye’ye geldi.

PEŞMERGE TÜRKİYE ÜZERİNDEN KOBANİ’YE YARDIMA GİTMİŞTİ

2014 yılına Kobani’de PYD’nin köşeye sıkışması sonucunda Barzani’nin peşmergeleri Türkiye üzerinden desteğe gitmişti. O dönemde Türkiye toprakları üzerinden peşmergenin geçişine izin verilmesi büyük tepki çekerken, açılan sözde Kürdistan bayrakları büyük tepki çekmişti.

Türkiye’nin yardım koridorunu açması üzerine, PYD Kobani’de iyice güçlenmiş, peşmerge ile işbirliğinin yanı sıra ABD’yi de arkasına almıştı.

Daha sonrasında Çözüm süreci rafa kaldırılmış ve PYD’nin başı Salih Müslim de “kötü adam” ilan edilmişti. Çözüm sürecinde Müslim’in “terörist olduğu” yolunda yorumlarda bulunanlar yandaş medya tarafından “çözüm sürecini engellemek isteyen odaklar” denilerek hedef gösterilmişti!

İlgili Haberler