Cedi Osman’ın çağrısıyla Elazığ ve Malatya için yardım toplandı!

Cedi Osman’ın çağrısıyla Elazığ ve Malatya için yardım toplandı!
NBA’de forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman’ın çağrısıyla Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası yardıma muhtaç vatandaşlar için yardım toplandı. Cedi’nin çağrısına çok sayıda destek geldi

NBA’de Clevland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem sonrası yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar için yardım toplanması için girişim başattı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan milli basketbolcu, takımının Chicago Bulls ile oynadığı mücadelede atılan her 3 sayılık basket için 100 dolar bağış yapılması çağrısı yaptı.

Takım arkadaşlarından Larry Lance Jr’ın bu rakamı 200 dolara çıkarma çağrısı ile birlikte bağış rakamı artarken, Cedi’nin destek çağrısına çok sayıda yanıt geldi.

NBA’de Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman, Elazığ’daki depremzedelere destek için Chicago Bulls maçı öncesinde yardım çağrısında bulundu. Cedi maçta atılan her üçlük için 100 dolar bağışlayacağını açıklayınca diğer milli oyunculardan da destek geldi.

Takım arkadaşı Larry Nance Jr’ın bu rakamı 200 dolara çıkarma çağrısını kabul eden Cedi, maçta atılan toplam 25 üç sayılık isabet için Nance ile birlikte toplam 10 bin dolar bağışladı.

Attığı tweete milli futbolcular Arda Turan, Nuri Şahin, Yusuf Yazıcı’nın yanı sıra milli basketbolcu Işıl Alben ile Trabzonspor’un eski yöneticisi Nevzat Aydın da destekte bulundu. Adana Basketbol Kulübü de 2 bin 500 dolarlık katkıda bulundu.

Milli sporcularımızdan gelen toplam 10 bin dolar, Nevzat Aydın’dan 250 bin TL ile birlikte rakam 385 bin TL oldu.

Cedi, Chicago Bulls’a 118-106 yenildikleri karşılaşmanın ardından açıklama yaparken, “Onun haricinde harçlığından, çocuğunun mama parasından, öğrenci bursundan gönlüne göre bağış yapacaklarını yazan binlerce güzel insanı da ekleyince deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yüzlerine ufacık bir gülümseme koyabileceğiz” diyerek ilgiye ve gösterilen duyarlılığa teşekkür etti.

BAĞIŞ MİKTARINI AÇIKLADI

Cedi Osman, Chicago Bulls maçının ardından yaptığı paylaşımda toplam 385 bin lira toplandığını açıkladı. Milli basketbolcu, paylaşımında maçta toplam 25 üçlük olduğunu belirterek, "Ben ve Larry Nance, toplamda 10 bin dolar bağışlıyoruz. Arda Turan, Nuri Şahin, Işıl Alben, Yusuf Yazıcı her biri 2 bin 500 dolardan 10 bin dolar, Nevzat Aydın abi toplamda 250 bin lira, Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Kulübü 2 bin 500 dolar katkı yapıyor. Burada toplam 385 bin lira birikti" paylaşımı yaptı.

İlgili Haberler