'Çekilme' kararına rağmen Suriye'deki Amerikan varlığı artıyor

'Çekilme' kararına rağmen Suriye'deki Amerikan varlığı artıyor
ABD yönetimi, Suriye'den çekilme açıklamasına rağmen, YPG/PKK kontrolündeki bölgeye toplam 400 TIR'la askeri ve lojistik malzeme soktu.

ABD 'çekilme' kararının ardından Suriye'de YPG/PKK'nın omurgasını oluşturduğu DSG'nin kontrolündeki bölgeye zırhlı araç, iş makinesi, jeneratör gibi malzemeler taşıyan 150 civarı TIR'la sevkiyat yaptı.

Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'nin çekilme kararından bu yana Irak tarafından Suriye’de YPG/PKK işgalindeki sahaya yaklaşık 400 TIR'ın gönderildiğini tespit dildi.

ABD'nin, dün 21.30 sularında Irak-Suriye sınırındaki Simelka kapısından 150 civarında TIR'ı YPG/PKK tarafından işgal edilen topraklara soktu. TIR'lar, bugün öğle saatlerinde ABD ordusunun YPG/PKK'yla kullandıkları Harab Işk ve Sırrin'deki depolara ulaştı.

Kasalarda büyük jeneratörlerin de taşındığı bildirilirken Jeneratör nakli, ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki üslerde artan enerji ihtiyacını karşılamak istediği ya da enerji kaynağına ihtiyaç duyulacak yeni üslerin kurulması için hazırlık yaptığı ihtimalini akla getirdi.

İlgili Haberler