AKP'li belediyenin ihaleleri ona yağdı

AKP'li belediyenin ihaleleri ona yağdı
AKP Çekmeköy İlçe eski Yöneticisi Vahdet Erdoğan,  AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nden beş yılda 60 milyon TL’lik organizasyon ihalesi aldı. Erdoğan'ın şirketi beş yılda girdiği yaklaşık bütün ihalelerde tek şirket olarak teklif verdi.

AKP'li belediyenin ihaleleri ona yağdı

Birgün Gazetesi''nden İsmail Arı''nın haberine göre, Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 ile 2020 yılları arasında tam 11 organizasyon ihalesini, Greenart Reklam Şirketi satın aldı. Yapılan 11 ihalenin 10’unda “tek geçerli teklifi veren” Greenart Reklam Şirketi’ne belediye kasasından ödenen para ise 60 milyon 500 bin TL. Bu şirketin ortağı AKP Çekmeköy İlçe eski Yöneticisi Vahdet Erdoğan.

Çekmeköy Belediyesi’nin 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu’na karşı CHP’li Meclis Üyesi Sami Yayla bir şerh raporu oluşturdu. Yayla’nın oluşturduğu, AKP’li Erdoğan ile şirketi hakkında şaşkınlık yaratan bilgiler verdi.

Hazırlanan raporda, belediyeden milyonlarca liralık ihaleler alan Greenart Reklam Şirketi hakkında “Ne hikmetse çoğu müdürlükte adıyla karşılaştığımız firmada nasıl bir beceri ve yetenek varsa bu kadar çok ihale alabilme kabiliyeti gösterebiliyor” cümlelerine yer verildi.

Bununla birlikte raporda, ortaklık yapısı Greenart Reklam Şirketi ile aynı olan ve AKP’li Vahdet Erdoğan’ın yine hissedarı olduğu Argetus Araştırma Eğitim Danışmanlık Organizasyon Şirketi’ne dair “2020 Yılı Evde Hayat Var Temizlik Seti Alımı ve Dağıtımı İşi ihalesini 573 bin 400 TL’ye Argetus Araştırma Eğitim Danışmanlık Organizasyon Şirketi aldı. Bahse konu ihaleye baktığımızda, ihaleyi alan firmanın ortakları ile Greenart Reklam Şirketi’nin ortakları aynı kişiler. Korona virüs ile birlikte her ne kadar temizlik ve maske gibi ürünlere talebin yoğun olması fiyatları yukarı yönlü hareketlendirse de alınan ürünlerin maliyetinin çok yüksek olduğu gözlemlenmiştir. İhale kapsamında bir adet maskeye, 2,70 TL, bir adet eldivene 2,70 TL ve bir adet küçük boy kolonyaya 11,30 TL ödenmiştir" açıklamaları yapıldı.

 

İlgili Haberler