Cemal Enginyurt Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı

Cemal Enginyurt Cumhur İttifakı’nın oy oranını açıkladı
Demokrat Partili Cemal Enginyurt, canlı yayında Cumhur ve Millet ittifaklarının önümüzdeki seçimlerde alacağı oy oranına ilişkin tahminlerini paylaştı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Halk TV’de katıldığı programda Cumhur İttifakı’nın önümüzdeki seçimlerde alacağı oy oranına ilişkin tahminlerini paylaştı.

AKP ve MHP’nin hazırladığı seçim kanunu düzenlemesine ilişkin konuşan Enginyurt, asıl niyetin Millet İttifakı’nı bölmek olduğunu etti:

"Bu yasayı çıkaranlar barajın düşmesiyle kendilerine bir güven gelerek ayrışmaya gideceğini düşünüp Millet İttifakı''ndaki 6 partiyi birbirinden ayırmak istediler. Ama bakın bu akşam itibariyle ben size yeni bir gelişmeyi söyleyeyim. Oğuz Kaan Salıcı Beyefendi biraz önce beni aradı, seçim güvenliği ile ilgili kuracağımız 6''li ittifak için Demokrat Parti''den kimin katılacağını sordu. Ben de Sayın Genel Başkanımız Gültekin Uysal Bey''e sordum. Seçim güvenliği konusunda 6 partinin oluşturacağı birlikteliğe Demokrat Parti adına Genel Başkan Yardımcımız İlay Aksu katıldı."

Seçim yasasındaki en tehlikeli durumun hakimlerin seçim kurulu başkanlığına getirilmesi olduğunu ifade eden Enginyurt, "AKP''de ilçe başkanlığı yapmış, il başkanlığı yapmış avukatların hakim yapılmasının akabinde, ilçe seçim kurulunda bir düzenek kurulabilir endişesiyle 6 parti seçim güvenliğini sağlamak bir araya gelecek. Sandıklar verilene kadar alanlardan ayrılmaması için sandıklara sahip çıkılacak, nöbet tutulacak.” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI YÜZDE 55, CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 35 ALACAKTIR”

Cumhur İttifakı için oy oranı tahmininde de bulunan Enginyurt, anket çalışmalarında çıkan oy oranlarına yakın bir oran verdi:

“Yıkılmak istenen Millet İttifakı daha da kenetlenerek yoluna devam ediyor. 6 partinin ortak adayı bizim adayımızdır. Asla nefis yapmayacağız. Millet ittifakının adayını destekleyeceğiz. Böylece de, 40 yıldır siyasetin içinde olan biri olarak diyorum ki yüzde 55 Millet İttifakı, yüzde 35 Cumhur İttifakı alacaktır."

İlgili Haberler