Cemal Enginyurt Cumhur İttifakı’nın yeni ortağı HDP ve Öcalan olduğunu açıkladı

Cemal Enginyurt Cumhur İttifakı’nın yeni ortağı HDP ve Öcalan olduğunu açıkladı
Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamalarda iktidarın EYT ve 3600 ek gösterge sorununu sürekli ertelediğini hatılatan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Erdoğan’ın yeni ittifak ortağının Abdullah Öcalan ve HDP olduğunu iddia etti.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt Meclis''te yaptığı açıklamalarda AKP iktidarının EYT ve 3600 ek gösterge sorununu sürekli ertelediğini ifade etti. Cumhur İttifakı’nın sonunun geldiğini söyleyen Cemal Enginyurt Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ittifak ortağının İmralı’da cezasını çeken Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve HDP olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sorulan "İleride 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?" sorusuna "Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez" diye yanıt verdiğini hatırlatan Enginyurt “Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeni ittifak ortağı muhtemelen Abdullah Öcalan olacak. Önümüzdeki süreçte Abdullah Öcalan’la ve HDP ile görüşmeler devam edecek. Tekrar hendek sürecini başlatacak ki böylesine bir duvar örüyor” dedi.

Millet İttifakı içerisinde böyle bir talebin olmadığını belirten Enginyurt “Gelelim diyen mi var, katılalım diyen mi var. Ülkeyi bitirdin diyoruz. Ama ısrarla sayın Erdoğan bölücülüğe devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
 

İlgili Haberler