Cemil Çiçek Davutoğlu'nun yeni partisini hedef aldı

Cemil Çiçek Davutoğlu'nun yeni partisini hedef aldı
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na atanan eski bakan Cemil Çiçek, Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin "Türkiye'de şu anda tam 81 siyasi parti var, 82'ncisi ne işe yarayacak?" dedi

Cemil Çiçek, ekonomi, adalet ve dış politikadaki sorunların ortak akılla çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak, “İş dünyası, akademi, kıdemli siyasetçi ve bürokratlardan oluşan dörtlü yapılar olmalıdır” dedi.

Sözcü'den Özlem Gürses'e konuşan Cemil Çiçek, 2015 yılından bu yana Meclis’teki görevinden para almadığını, görevinden dolayı ödenen resmi bir maaş olduğunu ancak bu parayı çeşitli vakıflara bağışladığını söyledi.

TÜSİAD’ı anlamadığı söyleyen Çiçek, “Toplantılarda en ön sırada oturup büyük bir coşkuyla Sayın Cumhurbaşkanı'nı alkışlayanların sonra çok sert açıklamalar yapması bana tutarlı gelmiyor” dedi.

ekonomi, adalet ve dış politika alanlarındaki ülke sorunlarının 4 ayaklı bir siyasi vizyonla ele alınması gerektiğini ifade eden Çiçek, “Sadece eleştirmekle olmaz. Bütün bu alanlarda gerçekçi bir programın somut biçimde hayata geçebilmesi için iş dünyası, akademi, kıdemli siyasetçi ve görevdeki bürokratlardan oluşan 4'lü yapılar olmalı. Aksi durum inanın kimseye bir fayda getirmez, çözüme de katkı sunmaz” görüşünü dile getirdi.

Ankara’da sesli bir şekilde dile getirilmeye başlanan yeni siyasi parti kurulacağı söylemlerine ilişkin olarak da konuşan Çiçek, “Türkiye'de şu anda tam 81 siyasi parti var. 82'ncisi ne işe yarayacak? Şu anda var olan siyasi partilerden nesi farklı olacak? Sadece bir kişiye ya da bir fikre karşı olduğunuz için bir parti kurulur mu?” diye sorudu.