CHP İl Başkanları, Yeniçağ'a konuşuyor: İstanbul, Kocaeli, Edirne...

CHP İl Başkanları, Yeniçağ'a konuşuyor: İstanbul, Kocaeli, Edirne...
CHP İstanbul, Kocaeli ve Edirne İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala CHP İstanbul, Kocaeli ve Edirne  il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

Gökay Mert Akşit / Yeniçağ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancı:

Çalışmalarımız oldukça yoğun. Her geçen gün umudumuzu arttırarak devam ediyoruz. İlçelerin hepsini tek tek dolaşıyoruz. Halkımızdaki teveccühü görünce çok mutlu oluyoruz. Çünkü artık halk farkında ekonomideki gelişmeleri görüyorlar, eğitimdeki sıkıntıları görüyorlar. Ülkedeki olan her şeyin tek bir adamın ağzından çıkmasını istemiyorlar. Tek adam sisteminden kurtulmak istiyorlar. Bu yüzden Millet İttifak’ına ilgi de çok büyük. Mesele artık sağ, sol meselesi değil; mesele memleket meselesi.

Seçim güvenliği için Sandık Güvenliği Merkezi kurduk. Seçim süresi boyunca burada olacağız. Detaylarını önümüzdeki günlerde halkla paylaşacağız.

Muharrem Bey yıllardır bizim içimizde olan, örgütlerimizce çok sevilen bir isim. Artık halk ayrışmak değil, birleşmek istiyor. Sayın İnce de birleştirici söylemleriyle, esprileriyle, bilgisiyle halka bunu vaat ediyor.

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı:

Pazartesi’den itibaren başlıyoruz. Ramazan Ayı dolayısıyla programlarımız devam ediyor. Tecrübeli bir ekibimiz var, bize kalan süre yeterli. Belediye başkanlarımız da çalışıyorlar. Güzel bir iş bölümümüz var o yüzden de rahatız biraz açıkçası. Zaten Trakya’da kuvvetliyiz, Millet İttifak’ı olarak %65’in altına kesinlikle düşmeyiz. Hatta %65’in bile bize az olduğunu söyleyebilirim. Çünkü ittifakta bulunan İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Hanım buradaki Atatürkçü kesim tarafından çok seviliyor. Bunda Meral Hanım’ın da göçmen olmasının büyük katkısı var. Millet İttifak’ında bulunan diğer partilerle birbirimizi çok iyi tamamladık. Edirne’de MHP’nin oyunun olduğu gibi İYİ Parti’ye geçeceğini düşünüyorum.

Demokrasi için İYİ Parti’ye geçen vekillerimiz inanılmaz bir kırılma noktası oldu. Halkın duyduğu sempati olumlu anlamda zirveye çıktı.

Bugüne kadar Edirne’deki en büyük miting Ecevit’in yaptığı mitingdi. Muharrem İnce aday olduktan sonra şehrimizde o günküne benzer bir miting yaptı. Bu da halkın Muharrem Bey’e bakışını anlatmaya yeter sanırım. İkinci tura Muharrem Bey de çıksa Meral Hanım da çıksa biz burada kesinlikle fire vermeyiz. Oyların hepsi ikinci turdaki adaya kayar.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay:

Adaylarımız mahalle mahalle geziyor. İlçelere göre ayrılıp, iş bölümü yaptılar. Halk artık sert söylemlerden sıkılmış durumda. Bunları istemiyor. Cumhurbaşkanın tarafsız cumhurbaşkanı olsun, başbakan vatandaş ayırmasın istiyorlar. Sükunet en tepeden başlamak zorunda. Biz Millet İttifakı olarak halkın hepsini kucaklayacağız.

Muharrem İnce’nin adaylığı çok olumlu oldu. Her söyleminde “Ben herkesin cumhurbaşkanı olacağım” diyor. Konulara ılımlı yaklaşıyor. O yüzden de halktan muhteşem bir rağbet görüyor. Benim bu sefer halkın artık ‘Tamam’ diyeceğine dair güvenim tam.