Kılıçdaroğlu'nun hangi sözüyle Kavcıoğlu sessizce başını öne eğdi

Kılıçdaroğlu'nun hangi sözüyle Kavcıoğlu sessizce başını öne eğdi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaptığı görüşmeye dair çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası’nda gerçekleştirilen son değişiklikler dolar kurunun yukarı yönlü seyrini daha da hızlandırdı.

Dolar, 9.20 bandına otururken, dün ise sürpriz bir gelişme yaşandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dikkatlerin çevrildiği Merkez Bankası’na bir ziyarette bulundu.

Geçtiğimiz günlerde sert eleştiride bulunduğu Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yaklaşık 1,5 saat görüşen CHP lideri, görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kavcıoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmenin perde arkasını ise T24’ten Eray Görgülü yazdı. Görgülü’nün yazısında aktardığına göre, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir eleştiri karşısında Kavcıoğlu dikkat çeken bir tavır sergiledi.

KAVCIOĞLU SESSİZ KALDI

Görgülü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinde, “Uyguladığınız politikalar doğru ise, ekonomi ve piyasalar neden yangın yeri?” diye sorduğu, Kavcıoğlu’nun ise fiyat istikrarsızlığına gerekçe olarak uluslararası konjonktürü gösterdiği öğrenildi.

Görüşmede Cumhurbaşkanın Merkez Bankası politikalarına müdahalesinin de gündeme geldiği Kavcıoğlu’nun bu konuda yorum yapmadığı belirtildi.

İlgili Haberler