CHP PM toplantısı sona erdi: İşte adaylar!

CHP PM toplantısı sona erdi: İşte adaylar!
18 saat süren CHP PM toplantısı sona erdi. 145 adayın belirlendiği toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklama yaptı.

CHP'de adayları belirlemek için yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi. 18 saat süren toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Seyit Torun, 145 belediye başkanını açıklarken; Kırklareli'nde Tuna Soykan, Hakkari'de Metin Koparan, Rize'de Ayhan Akyüz ve Zonguldak'ta da Şenol Şanal'ın aday olduğunu bildirdi.

18 SAAT SÜRDÜ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı 18 saat sürdü. Edinilen bilgiye göre, özellikle İstanbul ve İzmir ilçe adaylarının oylanmasında yaşanan tartışmalar nedeniyle Kılıçdaroğlu toplantıya üç kez ara verdi.

Gergin bir ortamda yapılan toplantıda söz alan üyeler, PM'ye sunulan bazı belediye başkan adaylarına itirazda bulundu. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun istifası da bazı PM üyelerinin parti yönetimine eleştirilerine yol açtı. Habertürk’ün aktardığı habere göre; yaşanan tartışmalar üzerine bazı PM üyeleri "kapalı oylama" talebinde bulundu. Bu talep doğrultusunda çok sayıda ilçenin adayı "kapalı oylama" yöntemiyle belirlendi.

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın, bazı adaylarla ilgili yeniden değerlendirme talebinde bulunduğu, olumlu yanıt alamayınca toplantıyı terk ettiği öğrenildi.

PM'de bazı ilçe belediye başkan adayları çok az farkla kabul edilirken, oylamada, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yeniden adaylık için gerekli oyu alamadığı ifade edildi.

CHP MYK listesinde İzmir Bayraklı adayı olarak geçen Cevat Durak ve Buca'da Aydoğan Hepdemirgil'in de Parti Meclisi'nden çıkamadığı belirtildi.

BİR SONRAKİ PM’DE DEĞERLENDİRİLECEK İSİMLER

Şişli Belediye Başkan Adayı olarak CHP Merkez Yönetim Kurulundan (MYK) geçen Fidan Aslan Eroğlu isminin ise Parti Meclisinde geri çekildiği kaydedildi.

PM'nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un adaylığına da onay vermediği ifade edildi. PM'nin onayından geçemeyen yerler, yeni yerlerle beraber gelecek Parti Meclisi toplantısında tekrar değerlendirilecek.

ATAŞEHİR ADAYI YENİDEN İLGEZDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan CHP Ataşehir Belediyesi eski Başkanı Battal İlgezdi tekrar aday gösterildi. Canan Kaftancıoğlu'nun istifa etmesine neden olduğu iddia edilen Bülent Kerimoğlu da tekrar Bakırköy Belediye Başkan adayı oldu. CHP, Büyükçekmece, Çatalca ve Sarıyer'de mevcut başkanlar Hasan Akgün, Cem Kara ve Şükrü Genç ile devam etme kararı aldı.

CHP'Lİ 5 BELEDİYEYE YENİ ADAY

İstanbul'da 5 CHP belediyesinde ise yeni aday gösterildi. Buna göre; Eski Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Attilla Aytaç yerine Adalar Belediye Başkan adayı oldu. Avcılar Belediye Başkanı Hanay Handan Toprak Benli'nin yerine ise Turan Hançerli aday gösterildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Murat Hazinedar aday gösterilmezken, Beşiktaş Belediye Başkan adaylığı için Rıza Akpolat aday oldu. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun yerine ise Şerdil Dara Odabaşı aday gösterildi. Kartal Belediye Başkanı olan Altınok Öz'ün yerine ise Gökhan Yüksel aday gösterildi.

ADAY GÖSTERİLMEYEN 10 İLÇE KALDI

CHP'nin açıkladığı son adayların ardından İstanbul'da aday açıklanmayan 10 ilçe kaldı. Bunlar; Arnavutköy, Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Esenler, Kağıthane, Küçükçekmece, Maltepe, Silivri ve Şişli.

SEYİT TORUN'DAN AÇIKLAMA

PM toplantısının ardından açıklamalarda bulunan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "İstanbul'da 30 ilçe adayımızı belirledik. Bu zamanda toplamda 842 belediye başkan adayını açıkladık. Parti Meclisimizi tüm çalışmamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki hafta kalan tüm belediye başkan adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız.

Adaylarımız vatandaşlarımızla buluştukça görülüyor ki, artık birçok büyükşehirde, ilde, ilçede CHP'li belediyeleri göreceğiz. Biz adaylarımıza inanıyoruz ve güveniyoruz. Kendi yurttaşlarına hizmet etmek için heyecanla sahadalar. İnşallah 31 Mart akşamı birçok şehrimizi ilçemizi hizmet edecek olmanın gururunu yaşayacağız" dedi.

TORUN: KAFTANCIOĞLU GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Genel Başkan Yardımcısı Torun, Canan Kaftancıoğlu'nun istifası ile ilgili ise; "Bize ulaşan bir şey yok. Kaftancıoğlu görevine devam ediyor” diye konuştu.

İŞTE ADAYLAR

Torun'un yaptığı açıklamada açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

5c4e86e779adb.jpg5c4e86f428053.jpg5c4e86fd35443.jpg

5c4e870735111.jpg