CHP'den açıklama: Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç’a 'Erdoğan’dan özür dile' dedi mi?

CHP'den açıklama: Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç’a 'Erdoğan’dan özür dile' dedi mi?
SONAR Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı'nın canlı yayında söylediği; ‘CHP lideri Kılıçdaroğlu, Engin Özkoç’tan özür dilemesini istedi’ iddiasına CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan yalanlama geldi.

SONAR Araştırmanın sahibi Hakan Bayrakçı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleriyle ilgili olarak ‘Özür mahiyetinde olmasa da bir açıklama yap’ dediği yönündeki iddialarına CHP’den açıklama geldi.

Kayseri’de bir otelde, Çağdaş İş Adamları Platformu tarafından düzenlenen toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Çarşamba günü biz Türkiye’nin gündemlerinin peşindeyken, biraz da Türkiye’nin gündemini değiştirmek için Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Genel Başkanımızla ilgili olarak Grup Toplantısı’nda hakikaten ağza alınmayacak birtakım sözler sarf etmişti. Grup Başkanvekilimiz de bu sözleri aynen kendisine iade etmişti.” diye konuştu.

O İDDİALARI YALANLADI

“Bugün sosyal medyaya baktığımızda bizim izlemediğimiz bir televizyon kanalında birtakım senaryolar üretildiğini, Genel Başkanımızla alakalı birtakım aslı olmayan konuşmalar yapıldığına dair bir program düzenlendiğini fark ettik” diyen Öztrak, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Sosyal medyada ortaya çıkan konulardan bunu anlıyoruz. Bu sözlerin hiçbir aslı astarı yoktur. Dün Grup Başkanvekilimiz de açık seçik ifade etmiştir. Ben de daha önceki basın toplantımda söyledim. Genel Başkanımızın, Grup Başkanvekilimizin söylediği sözlerle ilgili ‘keşke’ dediği hiçbir şey yoktur. Bunun açık seçik bilinmesi lazım. Dolayısıyla dün akşam söylenen ve bugün sosyal medyada giderek köpürtülmeye çalışılan sözlerin hiçbir aslı astarı yoktur.”

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye politikasını eleştirenlere yönelik olarak "Türkiye'nin bu tarihi mücadelesini fitneyle iftirayla lekelemeye çalışan kim olursa olsun haysiyetsizdir, şerefsizdir, alçaltır, haindir" sözleri üzerine CHP’li Özkoç Meclis’te basın toplantısı düzenlemişti.

Toplantıda Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Özkoç, "Bizim şehitlerimize, 'kelle' diyen kişi haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur, vatan hainidir" ifadelerini kullanmıştı.

Çarşamba günü Meclis’te gerçekleşen İdlib oturumunda CHP'li Engin Özkoç'un meclis kürsüsünde konuşmaya başlaması üzerine AK Parti sıralarından tepkiler yükselmişti.   Görüşmelere verilen 10 dakikalık arada AK Parti ve CHP milletvekilleri birbirinin üzerine yürümüştü. Arbede sonrası genel kurul salonu karışmış ve milletvekilleri arasında arbede yaşanmıştı.

İlgili Haberler