CHP'den Öcalan tepkisi: "Kendi çıkarları için yapamayacakları hiçbir şey yoktur"

CHP'den Öcalan tepkisi: "Kendi çıkarları için yapamayacakları hiçbir şey yoktur"
Meclis'te düzenlenen grup toplantısında konuşan CHP'li Engin Özkoç, Öcalan'ın avukatlarıyla tekrar görüşmesine Cumhur İttifakı'nın göz yumduğunu belirterek, "Kendi çıkarları tehlikeye düşüyorsa yapamayacakları hiçbir şey yoktur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği grup toplantısında Öcalan'ın yeniden avukatlarıyla görüştürülmesi hakkında Cumhur İttifakı'nı eleştirdi.

Engin Özkoç, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesine yönelik söylemlere ilişkin bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Duruma göre hareket ediyor. Vatan, millet, toplumun değerleri, beka gibi derdi yok. O, Türkiye Cumhuriyetini tabeladan indirebiliyor. Milliyetçi siyasi partinin genel başkanı da ona şak şak tutuyor. Andın okunması kalkıyor, 'milliyetçi genel başkanım' diyen kişi de 'bravo' diyor. Neden, nasıl yaptıkları çok açık. Türkiye'de onların gemisinin dışında, ayrışmadan, birlik beraberlik içerisinde, hiçbir etnik köken, yaşam biçimi ayrımı yapmadan birlikte bu ülkede var olmaya devam edeceğiz. Onlar yasal olmayan, kendi çıkarlarını temsil eden kararları alıyorlar. Kararları milletle, ülkeyle ilgili değil. Kendi çıkarları tehlikeye düşüyorsa yapamayacakları hiçbir şey yoktur."