CHP'den 'turistik gezi' çıkışı

CHP'den 'turistik gezi' çıkışı
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genelkurmay Başkanı Akar'ın Kardak ziyaretini eleştirerek, "Daha önce on astsubayın çıkarma yaptığı kayalıklara bugün yıldızlar geçidiyle selamlama seremonisi yapmak TSK'nın itibarına bir şey kazandırmaz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Kardak ziyareti ve ABD Başkanı Donald Trump’ın mültecilere yönelik uyguladığı politikaya ilişkin değerlendirmede bulundu. ABD Başkanı Trump’ın bazı Müslüman ülke vatandaşlarına yönelik kararnamesiyle ilgili, "Her vesile ile Müslümanlıktan söz eden Tayyip Erdoğan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üst düzey yöneticilerinin sessizliği düşündürücüdür. Hükümetin, Trump’ın son kararıyla ilgili tutarlı, onurlu bir tutum takınmasını beklemiyoruz" açıklamasında bulundu.

"EGE'DE TURİSTİK GEZİ"

Altay, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının Ege Denizi'ndeki Kardak Kayalıklarına gitmelerine ilişkin de şu görüşleri aktardı:

"Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Ege'de yaptıkları turistik gezi Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını şaibeli bir hale getirmiştir. Daha önce on astsubayın çıkarma yaptığı kayalıklara bugün yıldızlar geçidiyle selamlama seremonisi yapmak Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarına bir şey kazandırmaz. Ayrıca merak ediyorum ki Genelkurmay Başkanı da kaymakamlar gibi referandum kampanyasına bir siyasi figüran olarak katılmak mı istemektedir? Milliyetçi oylara selam durmak anlamına gelen bu girişimin altında ne yattığını da Genelkurmay Başkanı kamuoyuyla paylaşabilmelidir."

İlgili Haberler