CHP'li Ağababa, Atilla Taş'ı ziyaret etti

CHP'li Ağababa, Atilla Taş'ı ziyaret etti
CHP'li Vekil Ağababa'nın ziyaret ettiği FETÖ tutuklusu Atilla Taş, kendisine Enes Kanter ile tuzak kurulduğunu iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Cezaevleri Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu şarkıcı Atilla Taş ile dün Silivri Kapalı Cezaevi’nde görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Ağbaba, Atilla Taş’ın kendisine yaptığı açıklamaları şöyle aktardı:

“ENES KANTER SANA FORMA HEDİYE ETMEK İSTİYOR, DEDİLER”

“Beni tutuklayarak gözdağı verdiler. Öyle ya da böyle Erdoğan bir gün gidecek ama ülkeye adalet her zaman lazım. Enes Kanter gazeteye gelmişti, beni aradılar, ‘sana forma hediye etmek istiyor’ dediler. Fotoğraf çektirdim, onu kanıt gösteriyorlar. Beni tutuklayarak gözdağı verdiler. Param pulum yoktu, gazeteden teklif geldi. Magazin ağırlıklı bir gazete olacak dediler. Gazeteye gitmiyordum. Yazıyı yazıp e-posta gönderiyordum.

“TESLİM OLSAYDIM TUTUKLAMAK DAHA ZOR OLACAKTI”

Hiçbir suçum yok. Hiç böyle bir suçlamadan buraya geleceğimi düşünmezdim. Polis beni en öne koydu, çektiler fotoğrafımı. ‘Atatürkçü’ deyip suçlasalar anlayabilirdim. Haber duydum, ‘Atilla Taş firari’ diye haber yapmışlar. Ben o sırada Çeşme’de tatildeydim. Tweet attım, ‘Kaçan da, kaçtı diyen de şerefsizdir’ dedim ve video çekip yola çıktım. Gemlik yakınlarında bir tweet daha attım, ‘Arkadaşlar yola çıktım, sabah İstanbul’da olurum. Bende kaçak göçek yok, sabah kendim gideceğim emniyete’ dedim. Bu tweetten 10 dakika sonra önümü motorlu polis kesti. Kendim teslim olmamı istemediler. Teslim olsaydım tutuklamak daha zor olacaktı.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİREN HERKES HEDEF”

Ben, ‘Erdoğan’ı eleştirerek FETÖ’ye yardım ediyormuşum.’ Açıkça, ‘hükümeti eleştirmeyin, eleştirirseniz terör örgütünü desteklemiş olursunuz’ diyorlar. Benim üzerimden sosyal medya kullanıcılarına aba altından sopa gösteriyorlar. Bu şekilde bakılırsa Türkiye’nin yüzde 50’si terör örgütüne destek veriyor. Hükümeti eleştiren herkes hedeftir. Benim ülkeye en ufak bir ihanetimi göstersinler, işi savcıya polise bırakmam, kendimi vururum. Bütün bunlar gözdağı ve öfke operasyonu. Bütün suçum hükümeti eleştirip doğruları söylemek.

Masum olduğumu ben ne kadar biliyorsam onlar da o kadar biliyor. Demek ki birilerinin canını çok sıkmışım. Alnım açık, başım dik, vicdanım rahat çünkü suçsuzum. Tek suçum hükümeti eleştirmek. Yılmayacağım.”