CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Sayıştay raporlarını yayınlamayın diyen RTÜK'e tepki

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan Sayıştay raporlarını yayınlamayın diyen RTÜK'e tepki
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Sayıştay raporları ile ilgili haber yapan televizyon kanalları ile ilgili açıklamada bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na tepki gösterdi.

Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından, bazı radyo ve televizyon kuruluşları da raporda yer alan detaylar ile ilgili kamuoyuna bilgilendirmede bulunmuştu. Radyo ve Televizyon Kurumu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, raporların henüz sonuçlanmadığı belirtilerek, Sayıştay raporları ile ilgili haber yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının ‘yıpratmaya yönelik’ haber yaptığı kaydedildi.

RTÜK açıklamasında, Henüz sonuçlanmamış Sayıştay raporlarını kullanarak devlet kurumlarını yıpratmaya yönelik habercilik anlayışından vazgeçilmelidir. Yanlışta ısrar edilmesi durumunda bunun hukuki sonuçlarının olacağını hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da RTÜK’ün açıklamalarına tepki göstererek, şunları söyledi:

“Sonuçlanmamış Sayıştay Raporu” ne demek? Kim oluyorsunuz da yasada olmayan suçu yaratıyorsunuz? Hangi hakla TBMM’ye sunulan raporları yayınlandıkları için medyayı tehdit ediyorsunuz? Kamu kurumu mu çete misiniz? Asıl sizin bu yaptığınız “görevi kötüye kullanma” suçu...

aykut-erdogdu-yeni.jpg