CHP'li Aylin Nazlıaka: Şiddet sadece fiziksel değil

CHP'li Aylin Nazlıaka: Şiddet sadece fiziksel değil
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, partisinin Ayvalık İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, CHP'li kadınlarla bir araya geldi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Nazlıaka, "Şiddetin türleri vardır. Dolayısıyla şiddet deyince bunu sadece fiziksel ve cinsel şiddet olarak düşünmemek gerekir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka,  Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Parti binasında açılan sergiyi gezdi. 

Çok sayıda kadının katıldığı etkinlikle açıklamalarda bulunan Nazlıaka, şunları söyledi: 

“Kadına yönelik şiddet eşitsizlikten beslenir. Ülkemizde her üç kadından biri şiddet görüyor. Şiddetin türleri vardır. Dolayısıyla şiddet deyince bunu sadece fiziksel ve cinsel şiddet olarak düşünmemek gerekir. Bu pandemi döneminde kadınlara yönelik ekonomik şiddet daha da artmıştır. Bugün cennet Ayvalık’tayız. Burası gerçekten çok özel ve güzel bir kent.

chpli-nazliaka-kadina-yonelik-siddet-esitsizlikten-beslenir-5730-dhaphoto1.jpg

Biz tüm kentlerimizde eşitliğin yükseldiği, laikliğin, demokrasinin, adaletin hakim olduğu, cumhuriyet değerlerine sahip çıkılan bir Türkiye inşası için çalışıyoruz. Bunu kız kardeşlik ruhu içinde, kadın dayanışmasıyla hem de demokrasiye inanan tüm erkeklerle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu anlamda Ayvalık’taki bu anlamlı sergi için çok teşekkür ediyor, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalığın artması, şiddetin son bulması, bir kız kardeşimizin dahi ayağının taşa takılmadığı, gözünden yaş akmadığı günler yaşanmasını istiyorum. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın Cumhuriyet”