CHP'li Engin Özkoç: Arap çöllerinde yitireceğimiz tek bir evladımız yok

CHP'li Engin Özkoç: Arap çöllerinde yitireceğimiz tek bir evladımız yok
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis’te kabul edilen Libya tezkeresine ilişkin yaptığı konuşmada, “Arap çöllerinde yitireceğimiz tek bir evladımız yok. Çocuklarımız üzerinden yeni bir yanılgıya tahammülümüz yok.” dedi.

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de kabul edilen Libya tezkeresi görüşmelerinde, partisi adına Genel Kurul’a hitap etti.

Tezkereye ilişkin AKP iktidarına tepki gösteren Özkoç, “İnsanların yaşamı üzerinden bir pazarlık yürütüyorsunuz. Şimdi sıra Libya’da Türkiye Doğu Akdeniz’de sıkışmış durumda. İç savaşın yaşandığı Libya’ya asker göndermeyi son çare olarak görüyorsunuz.” dedi.

Özkoç, “Sizin diplomasiden yoksun yanlış dış politikanız uğruna verecek bir tek Mehmetçiğimizin canı asla yoktur. Türkiye’nin yeni bir maceraya atılma gücü de yoktur. Libya’da gözü dönmüş emperyalist güçlerin tek bir derdi var; petrol.” dedi.

AKP’li milletvekillerine, “Müslüman kanı akıtmaya hala doymadınız mı?” diye soran Özkoç, “Sizin bugün masaya koyduğunuz, bu ülkenin iç savaşına taraf olmaktır.” ifadesini kullandı.

“ARAP ÇÖLLERİNDE YİTİRECEĞİMİZ TEK BİR EVLADIMIZ YOK”

Özkoç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği gibi derhal Birleşmiş Milletler’e başvurun. Ülkede akan kanın durdurulması için Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün bölgeye gönderilmesine önayak olun. Libya’nın toprak bütünlüğünden, barıştan yana taraf olalım.”

Çocuklarımız ülkemizi sonucunu öngörmediğimiz bir iç savaşın tarafı haline getirmeyelim. Arap çöllerinde yitireceğimiz tek bir evladımız yok. Çocuklarımız üzerinden yeni bir yanılgıya tahammülümüz yok.

Bölgemizde yalnız kaldık. Doğu Akdeniz’de sıkıştırıldık. Diplomasi masalarında yerimiz kalmadı. Şimdi ‘sıkıştık Libya’ya asker gönderelim’ diyorsunuz. Desteklediğiniz tarafın Libya’da kaybetmesi halinde yaşanacak senaryo herkes tarafından biliniyor.”