CHP'li Engin Özkoç: "Tayyip Erdoğan, Kızılay ve ENSAR'ın hamiliğini yapıyor"

CHP'li Engin Özkoç: "Tayyip Erdoğan, Kızılay ve ENSAR'ın hamiliğini yapıyor"
Kızılay hakkında çıkan iddialar ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ENSAR Vakfı ile TÜRGEV arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, "Kızılay’ın da ENSAR’ın da hamisi Erdoğan. Çünkü onları kendi imzası ile vergiden muaf tutulacak kurumlar arasına almış" ifadelerini kullandı.

Barış Yahya Çinçin / YENİÇAĞ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın açıklamaları ve kurum hakkında çıkan iddialarla ilgili konuştu.

AKP iktidarının 17 yıllık döneminde vergiyi doğru şekilde ve doğru yoldan toplayamadığını belirten Özkoç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılay’ın yanı sıra ENSAR Vakfı’nın da hamiliğini yaptığını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Yeniçağ’a yaptığı özel açıklamalar şu şekilde:

"17 YILDA DOĞRU VERGİ TOPLAMAK NASİP OLMADI"

"Vergi kutsaldır. Vergi üzerinden insanların aklını karıştıracak şeylerin yapılması doğru değil.  Vergi doğru yöntemlerle alınmalı, doğru yerlerde kullanılmalı. Bu, 17 yıllık iktidarlarında AKP’ye ve AKP’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmamıştır. Vergi doğru alınmamıştır, yandaşlar kayrılmıştır, vergi doğru yerlerde kullanılmamıştır ve denetim ortadan kaldırılmıştır. Son yaşananları pekiştirecek olaylardan bir tanesi de budur."

"BAŞKENT GAZ, MİLLETİN PARALARI İLE DÖNÜYOR"

"Başkent Gaz dediğimiz şirket, Ankara’nın gaz dağıtımını üstlenen şirket. Bu şirket gelirini, milletin paraları ile elde ediyor. Eğer bağış yapmak istiyorsa, bunu hülle yoluyla yapmamalı. Kaldı ki, hülle yoluyla bağış yaptığı yer, kesinlikle Kızılay olmamalı. Bunu kendisi düşünebilir, yapan kişi düşünebilir ama müsaade vermeyecek kurum, Kızılay’ın kendisidir."

"ENSAR’IN DA HAMİSİ CUMHURBAŞKANI"

"Kızılay Başkanı açıklıyor diyor ki, “Bizim hamimiz Cumhurbaşkanı’dır.” ENSAR Vakfı’nın da hamisi Cumhurbaşkanı. Neden ENSAR Vakfı’nın hamisi Cumhurbaşkanı, çünkü onları kendi imzası ile vergiden muaf tutulacak kurumlar arasına almış. Böylece ENSAR Vakfı’nı kendi kanatlarının arasında tutuyor. ENSAR ile ilgili Türkiye’de kamuoyunun da bildiği çok şey var ancak ENSAR’ın yönetim kurulu başkanlığını yürüten şahıs ile TÜRGEV arasındaki bağ da kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor."

"BİLAL ERDOĞAN ‘KARDEŞİZ’ DİYOR"

"Bilal Erdoğan bu vakıf ile ilgili bizim kardeş kurumumuz, ben eşimden fazla ENSAR Vakfı’nın yönetim kurulu başkanı ile vakit geçiriyorum diyor. Durum böyle olunca, hakikaten de kafalarda karışıklık yaratan; "Bu yardımlar doğru yerlere mi gidiyor, doğru şekillerde mi kullanılıyor, yoksa siyasete mi alet ediliyor" şeklinde kuşkular doğuyor. Bu pekişiyor... Bunu pekiştiren, yine Cumhurbaşkanı’nın aldığı kararlardır."

"YARDIMLARI 3,5 YIL HAZİNEDE TUTTULAR"

"Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz Şehit aileleri için toplanan yardımı 3,5 yıl boyunca hazinede tuttu. Daha sonra bir vakıf kurdurarak, yine o vakfın başına kendi milletvekilini ve yandaş medyanın temsilcilerini koydu. Orayı, şehit ailelerine yardım eden bir vakıf olmaktan daha çok yan kuruluşu haline getirdi. Bütün bu yaptıkları gösteriyor ki yardımlar, siyasi amaçla kullanılıyor ve yandaşlara rant olarak faydaya dönüşüyor."

"HALK BANKASI PARASI İLE OKUL YAPACAĞIZ DEDİLER"

"Dikkat edersek, Halk Bankası davasında, evde bulunan paralar ile ilgili okul yapacaklarını söylemişlerdi. Milletin, okullara karşı, sağlık kurumlarına karşı, eğitim kurumlarına karşı olan zaafları üzerinden suistimaller yapılıyor. Bunlar kesinlikle Türkiye’nin içini çürütüyor. Türkiye’nin istikrarlı duruşunu yok ediyor ve Türkiye Cumhuriyet Devleti’ne olan güveni sarsıyor."

İlgili Haberler