CHP'li Erdoğan Toprak: "6 milyon 2 aydır parasız, tencere boş!"

CHP'li Erdoğan Toprak:  "6 milyon 2 aydır parasız, tencere boş!"
CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvuran ve ödeme yapılan kişi sayılarına dikkat çekerek, “6 Milyon 2 aydır parasız, tencere boş! ABD’ye 55 ülkeye yardım iyi de insanımız ne yesin?” dedi.

Yeni tip korona virüs önlemleri kapsamında uygulanmaya başlanan Kısa Çalışma Ödeneği için yapılan başvurusu sayılarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Bakan Selçuk, ödeneğe başvuran kişi sayısını açıklamasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Ödeneğe başvuran ve yapılan ödeme yapılan kişi sayıları arasındaki farka dikkat çeken CHP’li Erdoğan Toprak, “Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvuran işyeri 291 BİN 594! Buralarda çalışan 3 MİLYON 194 BİN” ifadelerine yer verdi.

Ödeme yapılmayan 2 milyon çalışan ve aileleriyle birlikte toplamda 6 milyon vatandaşın 2 aydır parasız olduğunu belirten Toprak, “Aileleriyle 6 Milyon 2 aydır parasız, tencere boş! ABD’ye 55 ülkeye yardım iyi de insanımız ne yesin?” dedi.

Toprak’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“‘İşçime maaş veremiyorum’ diye Kısa Çalışma Ödeneğine başvuran işyeri 291 BİN 594! Buralarda çalışan 3 MİLYON 194 BİN, fonun ödeme yaptığı 1 MİLYON 360 BİN kişi! Kalan 2 MİLYON, aileleriyle 6 Milyon 2 aydır parasız, tencere boş! ABD’ye 55 ülkeye yardım iyi de insanımız ne yesin?”

erd-016.jpg