CHP'li Karaca: "Poşet kazancı bakanlık bütçesini 3’e katlayacak"

CHP'li Karaca: "Poşet kazancı bakanlık bütçesini 3’e katlayacak"
Ücretli poşet uygulamasından yıllık yaklaşık 6.5 milyar lira gelir elde edileceğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi bile 2.5 milyar lira” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karaca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan ücretli poşet uygulamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sputnik’in haberine göre, Karaca, plastik poşetlerin 25 kuruşa satılması için hazırlanan kanun tasarısının görüşmelerinde bakan yardımcısı Mehmet Emin Birpınar'ın, "Türkiye'de yılda 45 milyar adet poşet üretiliyor. Bunun çevreye çok ciddi bir zararı var. Biz bu zararı gidermek istiyoruz. Çevre dostu bir yönetim olduğumuz içinde böyle bir adım atıyoruz" dediğini söyledi.

15 KURUŞU BÜTÇEYE

Plastik poşetlerin 2019 başında 25 kuruşa satılmaya başlandığını söyleyen Karaca, "Bu 25 kuruştan satılan poşetin 15 kuruşu genel bütçeye yani hazineye yani Saray'ın bütçesine aktarılacak. Bakanın verdiği rakamlara göre yıllık yaklaşık olarak 6.5 milyar liralık bir gelir elde edilecek. Ancak ben burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2019 bütçesi 2.5 milyar dolar. Yani bakanlığın bütçesinin 3 katı oranında bir gelir elde edilecek buradan" diye konuştu.