CHP'li Mehmet Ali Çelebi'nin konuşması gündem oldu

CHP'li Mehmet Ali Çelebi'nin konuşması gündem oldu
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin Meclis'te yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturdu.

Balyoz kumpası mağduru CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, hükümetin 'reform yapıyoruz' ifadelerine çok sert tepki gösterdi.

Çelebi'nin Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma sosyal medyada gündem olurken, "PKK'lı tanıklar, uydurma dijital deliller hepsi sizin döneminizin eseri olacak ve bugün gelip reform yapıyoruz diyeceksiniz" ifadeleri dikkat çekti.

Adalet istediklerini belirten ve umutsuz olmadıklarını belirten CHP'li Mehmet Ali Çelebi, şu ifadeleri kullandı:

"PKK'LILAR İTİBARLI TANIK, GENELKURMAY BAŞKANI TERÖRİST SANIK!"

"Doğru, 20 yıldır reform yapıyorsunuz. Adam öldürmekten hükümlü gizli tanıklar, PKK'lı tanıklar, uydurma dijital deliller, kumpaslar. Hepsi sizin döneminizin eseri olacak ve bugün gelip reform yapıyoruz diyeceksiniz. Karşınızdaki bu adam subayken 24 yaşında terör örgütü yöneticisi yapılacak, sizin yönettiğiniz bu ülkede sehven terörist numaraları yüklenerek suçlanacak, sizin döneminizde PKK'lılar itibarlı tanık, Genelkurmay başkanı terörist sanık olacak ve siz şimdi reform yapacaksınız. FETÖ savcısı Zekeriya Öz'e zırhlı Mercedes düşerken, onurlu kahraman Türk subaylarına zırhlı cezaevi araçları düşecek ve siz şimdi reform yapacaksınız. "

"MELANET DEĞİL ADALET İSTİYORUZ"

"Hiçlikten dava yaratacaksınız, beraat almak 12 senemizi alacak, Ali Tatar kızının ve eşinin önünde onur intiharı edecek; Türkan Saylan, Kuddisi Okkır, Kaşif Kozinoğlu, Cem Çakmak, Soner Polat ve onlarcası sizin yüzünüzden toprak altında olacak ve siz şimdi gelip reform yapacaksınız. 

Melanet değil adalet, sefalet değil adalet, rezalet değil adalet; sadece adalet istiyoruz. Suçlu için ceza, masum için özgürlük demek olan adalet. Umutsuz değiliz, aksine umut doluyuz. Çünkü umudun ta kendisiyiz. 

Çünkü bu toprakların bitmek tükenmek bilmeyen türküsüdür umut."