Diğer ülkelere et ve süt ürünleri daha ucuza satılıyor. CHP'li Özgür Karabat'tan bomba iddia

Diğer ülkelere et ve süt ürünleri daha ucuza satılıyor. CHP'li Özgür Karabat'tan bomba iddia
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, süt ve et ürünleri hakkında flaş bir iddiada bulundu.

Gıda fiyatları her geçen gün daha da zamlanıyor. Et fiyatları ise el yakıyor. Türkiye''de et tüketimi her ay daha da azalıyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, et fiyatlarının sürekli zamlanması yaşanan kriz hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

"YASAĞI TAKAN YOK"

Karabat daha önce küçükbaş hayvanların İran, Katar ve Irak gibi ülkelere satışını ortaya çıkarmış, görüntüler yayınlamıştı. Karabat''ın paylaşımlarından sonra Ticaret Bakanlığı canlı hayvan ihracatına yasak getirmişti. Karabat yeni açıklamasında, yasağı uyulmadığını belirterek, "Vatandaş et yiyemezken, sırf ihracat artsın diye küçükbaş hayvanların İran, Katar ve Irak gibi ülkelere satış skandalını ortaya çıkardıktan sonra Mart ayında canlı hayvan ihracatına yasak getirilmişti. Ancak görüyoruz ki yasağı takan yok." dedi.
 
"CANLI HAYVAN İHRACATI YÜZDE 117 ARTTI"

"Su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı geçen yılın nisan ayında 280.5 milyar dolarken, bu yılın nisan ayında %36.7 artışla 383.7 milyon dolara çıktı. Nisan ayında canlı hayvan ihracatı da yüzde 117 artarak 9.3 milyon dolara yükseldi." diyen Karabat, "Hayvansal ürün ihracatı da nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %293.4 artarak 32.8 milyon dolardan 129 milyon dolara yükseldi. Süt ve süt ürünleri ihracatı da %109.6 artarak 39.8 milyon dolardan 83.4 milyon dolara çıktı." bilgisini verdi.

"IRAK, İRAN VE KATAR''A İHRACAT 2-3 KAT ARTTI"

Birbirini tumayan rakamlardan yola çıkarak elde ettiği verileri aktaran Karabat, "İhracat yasaklarından Azerbaycan, KKTC ve Filistin muaf tutulmuştu. Ancak ihracat artışlarında 3 ülkede herhangi bir artış görülmüyor. Nisan ayında su ürünleri ve hayvansal mamuller grubunda Irak, İran ve Katar’a ise ihracat 2-3 arttı." ifadelerini kullandı.
 
"TİCARET BAKANLIĞI ŞOV YAPACAĞINA ÇIKSIN ET VE SÜT ÜRÜNLERİNİN NEDEN BAŞKA ÜLKELERE UCUZA SATILDIĞINI AÇIKLASIN"

Ticaret Bakanlığı''na seslenen Karabat bomba bir iddiada bulunurak, "Gıda enflasyonu %89,10. İç piyasadaki gıda fiyatlarını yukarı çekecek ihracata sırf döviz gelsin diye neden izin veriliyor? Ticaret Bakanlığı ihracatta rekor diye şov yapacağına, çıksın et ve süt ürünlerinin neden başka ülkelere ucuza satıldığını açıklasın." dedi.

İlgili Haberler