CHP'li Salıcı iktidara seslendi: Siz getirin, biz desteklemeye hazırız

CHP'li Salıcı iktidara seslendi: Siz getirin, biz desteklemeye hazırız
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sözlerine yanıt verdi. Salıcı, "Madem CHP’nin önergelerini reddediyorsunuz ki bu toplumsal bir mesele. Biz CHP olarak kadına karşı şiddet, tecavüz ve tacize yeltenen kişileri en ağır şekilde yaptırıma uğratacak yasa teklifinizi desteklemeye hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamada, CHP hakkında sert ifadeler kullanmıştı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra bazı AKP'li siyasetçilerin "CHP'nin kendi içindeki tacize sessiz kalıyor” eleştirilerine tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Salıcı, “İstanbul Sözleşmesini kendi içinde tartışan bir siyasi partinin kadına yönelik taciz, şiddet ve kadın cinayetleri konusunda istikamet göstermeye kalkması onların acziyetini gösterir. Biz bu konuyu mümkün olduğunca siyaset üstü mesele olarak algılayalım. Meseleye kadına karşı şiddet çerçevesinde bakalım. Meseleyi buradan gördüğümüzde iktidarın siyasi dili ortadan kalkıyor” diye konuştu. 

"BİZ DESTEKLEMEYE HAZIRIZ"

CHP’nin ve parti milletvekillerinin daha önce birçok kez kadına yönelik şiddete ilişkin araştırma ve soru önergeleri verdiğini, ancak AKP tarafından reddedildiğini belirten Salıcı, “Madem CHP’nin önergelerini reddediyorsunuz ki bu toplumsal bir mesele. Biz CHP olarak kadına karşı şiddet, tecavüz ve tacize yeltenen kişileri en ağır şekilde yaptırıma uğratacak yasa teklifinizi desteklemeye hazırız. Bizim verdiğimiz önergeler sizi rahatsız ediyorsa buyurun önergeleri siz verin” ifadelerine yer verdi.