CHP'li Seyit Torun: AKP, artık güçsüzleştiğinin farkında

CHP'li Seyit Torun: AKP, artık güçsüzleştiğinin farkında
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, AKP iktidarının seçimle kazanamadığını tehditle almaya çalıştığını belirterek, “Milli irade ile gerçekleştiremediklerini, devletin gücünü kullanarak, devletin imkânlarını kullanarak transfer etmeye çalışıyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Seyit Torun, partisinin genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP iktidarının 31 Mart Yerel Seçimleri’nden ders çıkarmadığını belirten Seyit Torun, “Maalesef gene illagal yollarla, demokrasi dışı uygulamalarla belediyelerin üzerine ciddi bir baskı uyguluyorlar. Evet biliyoruz bir FETÖ borsası kurmuşlardı şimdi de belediye borsası kurdular ve belediye başkanlarını bir şekilde baskı ile kendi partilerine geçirmeye çalışıyorlar. Bu gerçekten demokrasi adına bir ayıptır” dedi.

“ARTIK DAĞILDIKLARININ FARKINDALAR

Milli iradenin yok sayılmaya çalışıldığını kaydeden Torun, “Ama ne durum var biliyor musunuz değerli arkadaşlar, gidiyorlar artık, artık güçsüzleştiklerinin farkındalar, artık dağıldıklarının farkındalar onun için toparlayabilmek amacıyla halkta bir algı yaratmak amacıyla bu belediye başkanlarını tehdit ederek bir şekilde bakın biz güçleniyoruz partimize ilgi var bakın belediye başkanları bize geliyor imajı yaratmak. Bu gerçekten son derece demokrasi dışı bir olay ve son derece komik bir olay” diye konuştu.