CHP’li Sonay Ergül’den AKP'li belediye başkanına FETÖ sorusu

CHP’li Sonay Ergül’den AKP'li belediye başkanına FETÖ sorusu
Çorum’un Kargı ilçesi Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül, Belediye’de yaşanan sorunlara ilişkin bir basın açıklaması yaparak sorularına yanıt istedi.

CHP Kargı Belediye Meclis Üyesi Sonay Ergül’ün basın açıklaması şöyle:

"Kargı halkına duyurulur;

Kargı belediye başkanı sn. Zeki Şen

Güzel çalışmalarından biraz bahsetmek istedim.

Öncelikle belediyemizin panayır yapıldığı dönemde FETÖ terör uzantılarına kermeslere ve toplantılarına yer temini ve maddi destek sağlanmıştır.

Zeki şen yasalarda açık şekilde belirtilmiş olmasına rağmen birinci derece yakınlarının ticari ilişkisi olamaz maddesini hiçe sayarak AKP meclis üyesi olan İ.E.''nin FETÖ terör üyeliğinden ceza almış abisine geçtiğimiz dönemde belediyeye ait mezbahane denetimi, sokak hayvanlarının zehirlenme işleri verilmiştir. Belediyeye ne kadar fatura kesmiştir?

Toki1. Ve 2. Etap inşaat zemin harfiyatları hangi yetkili mühendis tarafından kaç metre küp malzeme olduğu belirlenmiştir?

Ve bu iki TOKİ inşaat alanlarından harfiyat ve alt yapı karşılığı ne kadar fatura kesilmiştir?

Meclisten hiçbir yetki alınmadan marangoz atölyesi için ikinci el aletler neden alınmıştır.

İ.E. belediyeye ne kadar kereste satıp başka kerestecilere fatura kestirmiş midir?

Pompa teslimi akaryakıt ihalesi yapan belediye neden kaçak yollarla şu an İtfaiye binasının bahçesinde bulunan pompalardan birçok sivil araçlara yakıt konulmaktadır.?

Belediyeye ait kaç adet aracımız mevcuttur? Bu araçların bütün sigorta işleri Zeki Şen''in oğlu sigortacı arkadaşlarına fatura kestirmiş midir?

Zeki Şen kargı çıkışında bulunan M.Ç.’ye ait pirinç fabrikası ve benzin istasyonu bölüm işleminde 179.85 179.86 179.66 Ada parselde raiç bedeli üzerinden ibraz harcı tüm personelin itiraz etmesine rağmen kendi imzasıyla sıradan bir belge düzenleyip devleti ne kadar zarara uğratmıştır .

İlçemizde imar revizyon vs. işlerimiz için sondaj işini bir firmaya ihalesiz verip sonra uygun olmadığını söyleyen yazı işleri ve belediye başkan yardımcısı S.B''yi yakasından tutup küfür ederek zorla ne yapmasını istemiştir ?

Daha sonra S.B''nin; dosyayı alıp savcılığa gidiyorum demesi üzerine neden yalvarmaya başlamıştır? Savcılığa gitmesin diye R.İ. isimli şahsı devreye sokmuştur. Yapılmış işi daha sonra ihaleye çıkartılmıştır. Aradaki yaklaşık %50 fiyat farkı kime gitmiştir?

Yapılan çeltik ihalesi sebepsiz yere iptal edilip, daha sonra vadesi uzatılıp daha ucuza neden verilmiştir?

Kum ocağından günlük ortalama 50 kamyon kum çıkartılırken neden üç beş kamyon kum satışı gözükmektedir?

Bütün ısrarlarımıza rağmen kum ocağımıza kamera sistemi neden kurulmamıştır.

Zeki senin sağ kolun olan A.U:

Elden para alıp kum satışı yapmakta mıdır?

Yeni alınan hıtacıı marka eskavator saati 350 tl civarında peki neden çalıştırılmaktadır. Belediye kayıtlarında kaç saat ücret kaydı vardır? İş makinasında bulunan saatler neden eşleşmemektedir?

Zeki şenin babasının evinin karşısında bulunan 268/6 parsel arsa I.E.’nin dedesinin de varisi olduğu arsa ticari alana neden alınmıştır?

Eğzen ovasına mafya usulü ile köylüleri hiçe sayarak arpa ekimi yapılmıştır. Ödenen yaklaşık 100 bin TL nereden ödenmiştir?

Seyir kafe ihalesine dönemin AKP ilce başkanına verebilmek için ihaleye girecekleri tehdit ederek mafyalık yapmıştır ve yargılanmaktadır.

Yaklaşık 6 yıldır Çorum’dan gizli sekilerde getirilen muhasebeci hafta sonları belediye binasına kacak bir şekilde sokulup dışardan kesilen fatura düzenlemesi yapılmıştır. Ödenen maaşı sorduğumuzda ise zeki şen: benim arkadaşım, cebimden ödüyorum demiştir. Neden diye soruyorum bu ilçenin esnafı kan ağlarken Çorum''dan alınan lastik, yağ, yedek parça, v.s. neden Kargı''dan alınmıyor? istenilen ürünlerin fiyatları açığa çıktığı için midir?

Emekli polis memuruna alınan bugünkü fiyatı yaklaşık 20 bin TL olan klima vakası yaşanmasın diye midir?

Zeki şene tahsis edilen makam aracı neden usulsüz kullanılmaktadır.

Zeki senin eşi ve şoförü hiçbir görev kağıdı olmadan samsuna balık yemeye gitmiş midir? Yolda polis durdurduğunda görev kağıdı sorulmuş mudur? Bu makam aracı başkanın şahsına tahsis edilmiştir. Kendisi olmadan eşi özgürce gezemez.

Dağdan direk ilçeye gelen su hattından meşhur kebapçıya su verilmiş midir?

Ana depoya girmeden usulsüzce kaba kuvvetle köylere parayla su aboneliği vermektedir. Uzunyurt mahallesi olan kaş ve çiçek parçalarına su satmaktadır.

İftar yemekleri için toplanan yardımlar kim tarafından muhafaza edilmiştir? Neden elden toplanmak istenmiştir?

İstanbul merkezli şirkete kanal açma ve temizletme için yüksek fatura ödenmiştir. Bu kanallar nerededir. Zeki şene oy veren muhalefet meclis üyesinin yaylada taş kırma işlemi için ne kadar ücret alınmıştır? MHP’den ihraç edilen belediye meclis üyesinin yaptırdığı kaçak diye söylenen ahır neden yıkılmamaktadır?

Kaçak olan yerlere su aboneliği neden verilmiştir

Gizli toplantı yapıp bazı vaatler verildiği doğru mudur?

Çayırda kesilen kavaklar I.E ''ne ait şeritte biçilip nerede kullanılmıştır?

Diğerleri ihaleyle satılanlar hariç.

Bir ay içerisinde tosya hazır betona ne kadarlık kum satısı yapılmaktadır?

Zeki senin ailesine ait hacizlik araç belediyeye yüksek bedelle kiraya verilmiştir. Sonra bu durum halk arasında duyulduğunda bir anda kaybedilmiştir. Bu dönemde ne kadar kira ödenmiştir?

Hamurlaştırma yapılan arazideki inşaatlara sözlü izin verip sonra ruhsat vermeme sebebi nedir? Bir beklenti mi vardır?

Tarla arasına yol açılacak diye o kadar para harcanıp sonra vaz geçilmiştir, sebebi nedir?

Y. K.''a ait dozer sözlü olarak kullanın denilmiş, belediye başkanı sağ kolu A.U. bey Y.K.''nın kendi kullandığı dozeri bakıma sokmuşlar, bütünüyle bakıma sokulan aracın yaklaşık bakım ücreti 150 bine yakındır; sonra neden geri bırakılmıştır?

Devlette sözlü bir is yapılır mı yoksa evrak mı geçerlidir?

Belediye ait çeltikler fabrikada paketlenip nerelere kimlere tonlarca pirinç sevkiyatı yapılmıştır? Zeki sen kayıtlarını açıklasın...

I.E’nin is yerinde oluşan elektrik ve ısıtma arızalarını neden belediyeye ait elektrik teknisyeni Y.G. tarafından mesai saatleri içerisinde çalıştırılmaktadır.

Belediyeye ait ıs makinalarına Çorum’dan yılda kaç bin liralık lastik, yağ, yedek parça alınmıştır?

Değirmen inşaatı ve ustasına ne kadar ücret ödendi?

Fatih mahallesinden bulanan bir sahsa devlete ait bir alana ahır yapması için oy ver ben görmezden geleyim denmiş midir? Yapılan ahır bölgesinden sürekli geçen Zeki sen bu söylemleri doğrular gibidir ve ahır yapılmış olup hiçbir müdahale yapılmamaktadır.

TOKİ müteahhitleriyle arasının çok iyi olması sebebiyle 3. Etabın yapılmasını istemektedir bu istek bu arzu nedeni Zeki Şen''in içinde saklıdır.

Sn. belediye meclis üyesi E.P. belediyeden halka dağıtılmak üzere ne kadarlık kıyafet parası almıştır?

Meşhur kebapçı ne kadar yemek parası almıştır?

Tornacı belediye araçlarını yapıp başkasına ne kadar fatura kestirmiştir?

MHP’den ihraç edilen kırtasiyeci ilçeye kurulan güneş enerji sistemine karşı olan sıfır et tasıma araç alımına karsı çıkan kapıları kapatıp ne vaadinde bulunuldu hemen desteklemeye başladın? Zoruna mı gitti kırtasiye aşıverişini Çorum’dan alınca bir insan düşünün kaçakçılıktan yargılanan sonra her taraftan atılan, ihraç edilen, en son parti üyeliğinden atılan Meclis’te olsanız ne olmasanız ne?

Bizde dik duruş önemli. Önce küfür edip sonra menfaat uğruna kimsenin önünde eğilmem. Doğru neyse oradayım.

12 milyon (eski parayla 12 trilyon) yıllık bütçeye sahip bir belediye gözle görülen ne yapmıştır?

İşte Zeki Şen ve ekibi… Memleket 50 yıl geri gitmiştir."