CHP'li vekil, Adalet Bakanı'na yolsuzluğun tutanağını verdi!

CHP'li vekil, Adalet Bakanı'na yolsuzluğun tutanağını verdi!
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu'nda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e AKP'li Altınordu Belediyesi'ndeki yolsuzluklar ile ilgili bir tutanak uzattı. Adıgüzel, ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dönerek "Gereğini yapacak mısınız?" dedi.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu'nun AKP'li Altınordu Belediyesi'nde temizlik ihalesinde yolsuzluk iddiaları olduğunu söyleyerek, konu ile ilgili tutanağı Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e verdi. TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan bu durumun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya dönen Adıgüzel, "Gereğini yapacak mısınız?" dedi.

CHP'li Adıgüzel, "Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz" derken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya seslenerek, "Soruyu İçişleri Bakanına soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?" dedi.

Adalet Bakanı Gül'e elden teslim edilen tutanak:

chp-li-vekil-belediyede-yolsuzluk-iddialari-var-12740086-6000-m.jpg

"BELEDİYEDE AĞIR YOLSUZLUK İDDİALARI VAR"

Adıgüzel şunları ifade etti:

"Altınordu Belediyesi'nin temizlik ihalesinde ağır yolsuzluk iddiaları var. Açık olarak yapılması gereken ihale, mükerrer bir şekilde, teklif usulü yapılıyor ve de ihaleyi alacak firma, çöp kamyonlarının plakası, şase numarasına kadar noterde kayıt altında... Durum mahkemeye taşınıyor, mahkeme heyeti de başlarında hâkime hanım olmak üzere, şantiyeye geldiklerinde buradaki görevliler mukavemet gösteriyor; inceleme yapılmasına, hukukun işlemesine engel olunuyor. Bu durum, 9 Ekim 2019 tarihli elimdeki bu evrakla zapt altına alınıyor; birazdan size ileteceğim. 'Olay çıkmaması için alandan ayrıldık.' diye tutanakta yazıyor, olanlar yazıyor. Bir ihale temizse, alengirli bir iş yoksa hukukun işlemesinden neden korkuluyor? Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz.

Soruyu İçişleri Bakanı'na soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?"