Cumhurbaşkanlığı’ndan yaratıcı cevap geldi

Cumhurbaşkanlığı’ndan yaratıcı cevap geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumakla görevli personel sayısına ilişkin verilen bir soru önergesine verilen cevap tartışmalara neden oldu.

CHP’li vekil Erdoğan’ın koruma personeli sayısını sordu

Birgün’de yer alan habere CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruma polislerinin sayısını Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi hazırlayan Antmen, bugüne kadar cumhurbaşkanlığı yapan isimlerin koruma sayısı ile bunların kullandıkları araçların sayısını sordu.

YETERİ KADAR PERSONEL VE TEÇHİZAT

Antmen’in önergesindeki sorulardan sadece, "Erdoğan’ın koruma personeli sayısı kaç?” sorusuna yanıt veren Oktay, "Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün görev alanına giren hususlar, herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir." dedi.

Yanıta tepki gösteren CHP’li Antmen, şöyle konuştu:

"Çok büyük meblağlarda paralar bu koruma orduları için harcanıyor.
Elbette Cumhurbaşkanı korunmalı, korunacak da.
Ancak bizde yaşanan durum çok daha başka ve vahim.
Bu nedenle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay''a bir soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın kaç koruma, araç, helikopter ile korunduğunu sorduk. Gelen yanıt adeta yaşanan vahim durumun itirafı gibi."