Cimili İbo kimdir?

Cimili İbo kimdir?
Gerçek adı İbrahim Özer olan Cimilli İbo, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Peki, Cimilli İbo kimdir, kaç yaşında? İşte, ünlü sanatçı hakkında merak edilen bazı bilgiler.

Cimili İbo lakabıyla tanınan İbrahim Özer 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon''da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rize''li bir sanatçıdır. 

Cimilli İbo çocukluk yaşlarından itibaren türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir''deki akrabalarının yanına gitti. Bu sebeple lisede okulu bıraktı.

Renkli kişiliği ile beğeni topladı. İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol alan Cimilli İbo,  şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil''linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

Geçtiğimiz yıl korona virüse yakalanan ve tedavi gören Cimilli İbo, geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği ve kandaki aşırı enfeksiyondan dolayı yeniden yoğun bakımda tedavi görmüştü.

Geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma kaldırılan ünlü sanatçı, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti.